Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Казаха защо цената на млякото скача
Автор: Екип Burgas24.bg 21:34 / 16.02.2023Коментари (7)1261
©
Причината за увеличаване на цената на млякото в магазините е, че се повишиха всички разходи, които участват в производството. Това е голямата надценка с бонусите в края на веригата, която е при търговците и стига до 80%. Ударът и негодуванието на потребителите се понасят от производителите. Това каза Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България, в "Интервюто в новините на NOVA“.

"Не може да се унищожават фермерите. Там е крайният натиск. Те произвеждат мляко, което продават под себестойността му“, посочи той.

По негови думи фермерите в България все повече намаляват. Зоров коментира, че животновъдите очакват 50% от фермите да бъдат закрити до края на годината.

Той каза: "Държавата трябва да се намеси. Дали ще е в целия модел, дали ще е с подпомагане на фермерите и предприятията, но не може да стои като страничен наблюдател, защото хората ще останат без работа.“








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще ги закрият да, защото сухото мляко липсва. А крави няма.
+1
 
 
Истинската причина е, че между млекопроизводителите и крайния потребител има алчни посредници, които безконтролно умножават цената на млякото по 3,14 докато стигне до нас, без да влагат съществени усилия. Доят целия народ, който като достоен наследник на сеирджиите около Ботев и Левски предпочита да си кротува на ракийка и салата, вместо да протестира.
Aнонимен
на 16.02.2023 г.
0
 
 
То пък едно мляко в магазините.
Aнонимен
на 16.02.2023 г.
+1
 
 
Производителя го продава под 1 лев на преработвателя, който го разрежда и след това в магазина се продава на 3лв... Боклуци мръсни!
0
 
 
А нали уж надценката не трябва да надвишава 17%, или просто "магазинерите" изиграха всички. Те си викат искате или не искате ще взимате от нас, но въпрос: АКО ДЪРЖАВАТА НАПРАВИ ТЪРЖИЩЕ ЗА СТОКИ НАПРАВО ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НЯМАЛИ ДА СПАДНАТ ЦЕНИТЕ? Магазинерите се мислят за незаменими...СЪЩО АКО ФЕРМЕРИ И ПРОИЗВОДИТЕЛИ ПОКАЖАТ ЦЕНИТЕ И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ ДИРЕКТНО ОТ ТЯХ БИХ КУПУВАЛ ЕЖЕСЕДМИЧНО ОТ ТЯХ А НЕ ОТ МАГАЗИН...
Aнонимен
на 16.02.2023 г.
0
 
 
Заради алчни боклуци като теб Зоров, цената скача ежеседмично!
0
 
 
Глупости, глупости и пак глупости! Не знам защо се хвърля прах в очите като проблема е в магазините за крайният потребител. Знам от почти първо лице, че надценката скача с до 70%, въпреки, че големите вериги магазини ползват преференциални цени от доставчиците. Всеки говори за проверки, комисии тръгнали уж, а е толкоз лесно да се сравни доставната с продажната цена. Медиите защо не направят собствено разследване? Ама то няма нужда от такова. Нали всички фактури се регистрират в НАП?! Струва ми се обаче, че няма интерес държавата да извършва такива проверки! А да токаа бил скъп. Ами компенсациите от държавата нали бяха именно за това - подкрепа за бизнеса! А за потребителите?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: