Кипър с нови условия за пристигащите от България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:13 / 17.08.2021
1271
Считано от 19 август 2021 г., четвъртък, Кипър въвежда за пристигащите от България, които не са ваксинирани, изискването да представят PCR тест за COVID-19, направен в последните 72 часа в оторизирана лаборатория, съобщават от МВнР.

По информация на посолството ни в Никозия останалите условия за пътуващите към Кипър български граждани остават без промяна:

- да си направят онлайн регистрация в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy и в рамките на 24 часа преди планирания полет да изпратят попълнения, наличен на www.cyprusflightpass.gov.cy формуляр, в който да са отразили личните си данни и цялата необходима за влизане в страната информация, като приложат и копие от документа с негативен PCR тест;

- да получат отговор от кипърските власти на посочения от тях електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Република Кипър.

Остават облекчените условия за българските граждани, които имат право на пребиваване в Кипър и разполагат с "жълт лист“, както и за българските граждани, които имат право да влизат в Кипър по силата на Виенската конвенция. Те могат да си направят PCR тест за собствена сметка при пристигането на летището в Кипър, като до излизането на резултата от теста остават под домашна карантина.

Българските граждани, които са ваксинирани и разполагат със съответния сертификат за ваксиниране, ще бъдат допускани до територията на Кипър, без да е необходимо да представят PCR тест за COVID-19 и няма да подлежат на карантина, ако в рамките на 24 часа преди полета са попълнили и изпратили на кипърските власти наличния в електронния портал  www.cyprusflightpass.gov.cy  формуляр, като са приложили и копие от съответния сертификат за ваксиниране. Необходимо е и да са получили отговор от кипърските власти на посочения от тях електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Кипър.

При ваксинираните с ваксината на Janssen/Johnson & Johnson Vaccine, която се прилага еднократно, следва да са изминали най-малко 14 дни от датата на полагане на ваксината до датата на пристигане в Кипър. На тези български граждани може да им бъде направен PCR тест за COVID-19 при пристигане, допълват от МВнР.

При нужда от съдействие българските граждани  могат да се обръщат към българското посолство в Никозия на следните телефонни номера: +357 22 67 27 40; +357 22 67 24 86 и на имейл адреса на посолството: Embassy.Nicosia@mfa.bg.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Козунак със стафиди и с... батерия
Голяма новина за България и еврозоната!
Христо Крушарски започна да инжектира в облаците натриев хлорид, ...
Нинова: Това е пародия! Главчев започна като началника си Борисов...
Сняг заваля и на Витоша
Един милион българи стегнаха куфарите и тръгнаха на път през почи...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).