Кирил Петков: И пред канцлера Шолц повторих нашите три изисквания към РСМ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:42 / 11.06.2022
684
България и Германия са стратегически партньори. Нашият стокооборот надхвърля 10 млрд. евро. Германия е най-големият партньор на България в ЕС и днес обсъдихме как може да развием още търговията между двете държави. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министър-председателят Кирил Петков след срещата му с германския канцлер Олаф Шолц.

"Обсъдихме и енергийната независимост, както и войната в Украйна. Само единни ще можем да постигнем енергийна независимост и да да се противопоставим на сянката, която е надвиснала над Европа", добави българският премиер.

Разбира се обсъдихме и темата Северна Македония. И двете държави сме заявили ясно, че Западните Балкани трябва да влязат в ЕС. Днес отново повторих пред канцлера Шолц нашите три условия и изисквания, за да вдигнем ветото. Двете правителства продължаваме да работим заедно по тази тема", обяви премиерът Петков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).