Кирил Петков: Край на емоцията, време е да вършим работа

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
12:02 / 22.02.2024
1217
Край на емоцията, време е да вършим работа. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти в парламента, предаде репортер на "Фокус".

"На никой не му трябват избори, истината е, че трябва да направим крачка напред в промяната на всички тези институции, за които всички българи искат отдавна. Нека да творим този меморандум или просто от ГЕРБ да предложат друг текст. Въпросът, на който трябва да си отговорим, е искаме ли политическо начало в хората, които определят цените на българските граждани - да или не. Ние не искаме политическо начало, искаме от тук нататък да се минава през процедура и всички заедно политиците да се откажем от политическото начало в регулаторите", допълни Петков.

"Според мен е време всички малко да се успокоят. Тук станаха едни големи страсти, едни големи емоции. Истината е, че трябва да направим крачка напред в промяната на всички тези институции, която всички българи искат отдавна".

По повод меморандума, Петков заяви, че те просто са представили своята позиция пред всички и чакат обратен отговор от ГЕРБ-СДС. 

"Време е колегите да се върнат обратно на масата и да кажат кои текстове харесват, кои не, какво да се добави. На никой не му трябват избори. Аз съм готов по всяко време да седнем на преговори и да излъчим екипи. Оттук нататък ако всички мислим за доброто на България и наистина го мислим, сега е време да оберем емоциите и да започнем да си вършим работата", допълни той. 

Според Кирил Петков трябва да е ясно кои са темите на деня: "Иначе се залъгваме с едни теми, като кой е външен министър, кой не е външен министър. Това реално, в сравнение с други теми, е с много по-малка важност". 

Относно спорния въпрос за назначенията в регулаторите, Петков се обърна към Борисов и заяви, че трябва да се прави разлика между изпълнителна власт и регулатори. 

"Регулаторите трябва да са независими. В политическата власт може да имате политическо представителство и това е голямата разлика. Примерно едно АДФИ (Агенция за държавна финансова инспекция) не е регулатор, то е под Министерство на финансите и то има правомощия за това. Регулаторите са органите, които трябва да са независими от политици и да са с единствено обществен интерес. Постепенно трябва да се осветлява кой какво върши в регулаторите, защото едно време беше така, че всичко зависеше от Бойко. Не, не зависи всичко от Бойко", посочи още той.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1290):
29.04.2024 НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха - да сложиш Калин Стоянов за министър означава да се взриви демократичната общност
05.04.2024 Извънредно: Живко Коцев оттегля оставката си!
05.04.2024 Последен парламентарен контрол за министрите от кабинета "Денков"
Още новини от Национални новини:
Неделното извънредно заседание не събра кворум при първата регист...
Meteo Bulgaria с ексклузивно предупреждение: Най-висока степен на...
Украинец, шофиращ кола с бургаско регистрация, се заби в мантинел...
Кои основни хранителни стоки поевтиняват и поскъпват?
Той е на 90, дъщеря му е на 6, написаха книга заедно
Полицията хвана непълнолетни в дискотеки и барове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).