Кирил Петков: ПП няма да подкрепи Любомир Каримански за управител на БНБ

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (2)
17:32 / 10.04.2022
617
Позицията управител на БНБ е много важна. С чия подкрепа тя се избира има огромно значение. Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избора за тази позиция, която да бъде решена от ГЕРБ или ДПС. Това каза премиерът Кирил Петков на извънреден брифинг, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Всички плащани към и от България се следят от БНБ. Вклчително и парични преводи, свързани с корупция и пране на пари. Също така КТБ нямаше да се случи, ако тогавашния гуверньор си беше свършил работата. Тази позиция е много важна и с чия подкрепа се избира има огромно значение. Затова ще информирам коалиционния съвет за решението на Андрей Гюров да изтегли кандидатурата си за управител на БНБ със следните мотиви: Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избор, който поради разцепление на управляващата коалиция ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС. Ето защо ще информирам коалиционния съвет за решението му да изтегли кандидатурата си за управител на БНБ", уточни премиерът.

"Кандидатът на "Продължаваме промяната" ме уведоми, че не желае битката за управител на БНБ да бъде спирачка за най-важните законодателни действия, които предстоят в следващите дни. Като закриването на спецпрокуратурата и спецсъда", допълни Петков.

Той бе категоричен, че ПП няма да подкрепи Любомир Каримански заради притеснения, свързани с професионалната му биография.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).