Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кирил Петков оцени първите си 100 дни като премиер: Промяната идва, и то в правилната посока
Автор: Екип Burgas24.bg 20:43 / 22.03.2022Коментари (10)1126
© БГНЕС
Правителството отбелязва 100 дни от встъпването си в длъжност. По този повод министър-председателят Кирил Петков направи изявление, отправено към българските граждани.

"В деня, в който се заклехме, КЕВР предложи огромно увеличение на цената на газа и тока, точно в началото на отоплителния сезон, а цените на електроенергията на световните пазари започнаха да се покачват. 100 дни по-късно обаче КЕВР има ново ръководство, което следи цените да не се качват неоправдано в полза на определени производители“, заявява в началото на изявлението си премиерът, цитиран от правителствената пресслужба. Петков е категоричен, че вече 100 дни кабинетът задържа цените на тока за битовите потребители на нивата от лятото на миналата година, а през април кабинетът ще продължи да осигурява огромна финансова подкрепа за бизнеса с нов по-висок таван.

Правейки равносметка на свършеното, министър-председателят акцентира още върху резултатите от овладяването на здравната криза, причинена от "Омикрон“, върху организацията на държавата за осигуряване на помощ на бягащите от войната в Украйна и върху успешното приключване на техническите въпроси по линия на Плана за възстановяване и устойчивост.

"В сферата на корупцията борбата е трудна. Реално ние нямаме работеща прокуратура и стъпките са по-бавни, отколкото ни се иска. 100 дни по-късно сме на път да закрием порочно работещите Специализиран съд и прокуратура, готов е законът за разследващите функции на КПКОНПИ. Г-н Цацаров вече не оглавява тази комисия“, отчита премиерът Кирил Петков.

Пред българските граждани министър-председателят посочва силната съпротива, която среща кабинетът в работата си в името на обществения интерес. "Ние искаме да напредваме още по-бързо, не сме доволни от скоростта, с която идва промяната, но се радваме, че бързо или бавно тя идва - с по-малки крачки, отколкото и на нас ни се иска, но в правилната посока“, категоричен е премиерът Кирил Петков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А, Кокорчо каза, че цената на петрола е паднала... Ама на таблата друго пише. Като се вдига цената на петрола, сменят на секундата. Сега обаче не е така. Защо,бре госин министре? ГЕРБ, ДПС, ВЪЗРАЖДАНЕ? КОЙ?
0
 
 
А, ти да видиш. На кривия *уй вълната му пречи. Ами цената на горивото? Нали не беше ти лева? ГЕРБ, а?
0
 
 
И гледайте внимателно все по-кривата физиономия - явен признак на психо-неврологично заболяване,както и все по-често незвързаните му приказки и поведение.
0
 
 
*„Някой е филтрирал в медиите информациите в Уикипедия. Ще каже човек - природозащитник, който защитава плажа „Корал”, посочи Ганчев и подчертава, че половината активисти са на ДБ и там е и Кирил Петков. „Това сдружение, бидейки еко, в първата регистрация има пет съпредседателя, в момента това вече го няма в Агенцията по вписвания. Две дами има, един адвокат и две лица - премиерът Петков и Атанас Чолаков”, казва Ганчев. „От лятото на 2020 г. ние имаме пълзящ преврат. Появата на Петков-Василев под формата на министри, които нямат партии, а това е много опасно, те ще се борят с нокти и зъби да задържат властта. Руските спецслужби са умни хора и затова преплитат нещата. Но да се върнем на 20-ата година, Радев, момчетата излизат от МС, пускат ПП, което не е партия и няма да бъде, защото не е това задачката. Лансира се, че те са проамерикански. Радев и Петков са двете страни на една и съща монета, те може за пред публиката да са скарани само”, коментира отец Георги. „В България има кризи - инфлационна, правителствена, всякаква, а това правителство ги задълбочава. Във външнополитически план има пълен провал и това не е случайност. Лелята на Кирил Петков е проруски трол”, твърди отец Георги.*
0
 
 
*Настоящото назначение се дължи на една доста дълго планирана операция. Това, което малко се знае за премиера, е, че той е работил 3 години в Брюксел, сам в офис и е трансферирал огромни суми пари. Има си служби, те трябва да знаят. Белгийските знаят, защото в края на тези три години те влизат в този офис, по данни на баща му. Какво се случва не знаем, но офисът се закрива и Петков, малката му дъщеря и съпругата му попадат в град Дупница”, обяснява отецът. Той разказва още, че ситуацията явно не е позволявала да отидат в Канада и семейството е стояло в града 6 месеца: „Виждах снимки и само очите му светеха, беше много отслабнал - не можах да го позная. Най-вероятно е бил под стрес. Той в Брюксел е на 20 години”, казва роднината на настоящия премиер. Той подчертава, че след половин година в Дупница, той не отсяда в София, където имат жилище. Не знсе и да е държал изпити за Харвард, споделя, че са с видели с жена му и детето преди Петков да замине. „За мен е подготвено всичко и има легендиране - Харвард и престиж. Той се върна с 60 млн. евро в джоба”, посочва чичито на министър-председателя. „Тези пари били от хедж фонд на Майкъл Карч - този фонд не съществува вече. Има едно „Джъмбо Плаза”, което е на пътя за Витиня. Продаде се за 20 млн. лв. Това може да се провери в статии на „Капитал”, уверява Ганчев.*
0
 
 
* Бащата на министър-председателя е бил агент на Държавна сигурност и само заради това успял да отиде в Канада през 1988 г., когато подобни пътувания били немислими за обикновени граждани, разказва роднината. Отец Георги споделя, че докато Кирил Петков развивал бизнес в Брюксел полицаи са нахлули в офиса му. Тогава през въпросния офис минавали съмнително големи суми пари. След акцията в белгийската столица настоящият премиер се е прибрал в родния град на майка му - Дупница, където прекарва следващите шест месеца. Кумецът на Петков споделя, че е виждал негови снимки от онова време, като не могъл да го познае – Кирил бил драстично отслабнал като предполагали, че е болен и се е лекувал по време на престоя си в майчината къща. След като се съвзел, Петков бил изпратен в Харвард, а оттам се прибрал с 60 млн. лв.*
0
 
 
Хайде,къде са ТРОЛСКИТЕ МАСТИИ да започнат с баданарките?!?е*аси ПРОСТАКА,е*аси МАЛОУМНИКА!Днес много добре го обрисува неговата рода - баща агент на ДС,киро мошерник,избягал в България от страх,а после се появил с ипарички!От къде?Мълчи като кАмунист на раСпит!
+2
 
 
30% инфлация и двойни цени в магазините, това ли ти е промяната, червено леке такива?
+2
 
 
Кире, изгонването на сик и вкарването на вис е подмяна кака!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: