Кирил Петков запозна френския държавен секретар с приоритетите на новото правителство

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:40 / 21.12.2021
584
Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с държавния секретар по европейските въпроси на Френската република Клеман Бон. Те обсъдиха приоритетите на Френското председателство на Съвета на Европейския съюз, което стартира на 1 януари 2022 година и ще продължи през следващите шест месеца.

Премиерът Кирил Петков потвърди готовността на България да участва активно в общоевропейските усилия за опазване на външните граници на общността, върховенството на закона и икономическите реформи. Важни са мерките на Европейския съюз за преодоляване на енергийната криза, се съгласиха Петков и Бон.

Клеман Бон увери, че Франция оценява високо българските усилия по отношение на интеграцията на Западните Балкани към ЕС и развитието на добросъседските отношения. От своя страна министър-председателят Кирил Петков запозна френския държавен секретар с основните приоритети на новото българско правителство, което може да използва френския опит в сфери като дигитализация. Премиерът акцентира също така върху желанието за по-тясно сътрудничество между България и Франция, в интерес на двата народа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).