Кирил, причинил смърт на пътя, се изправя пред съда

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
17:06 / 22.01.2020
687
Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Кирил Д. Той е обвинен за това, че на 11.07.2019 г. на път, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, в следствие на което е предизвикал ПТП с резултат – причинена смърт на жена от Ямбол.

По време на разследването е установено, че Кирил е управлявал автомобила след употреба на наркотично вещество, съдържащо активно наркотично действащия компонент тетрахидрокарабинол, а също така и с превишена скорост от около 127 км/ч. Установено е също така, че катастрофата е настъпила, след като обвиняемият е предприел маневра за изпреварване, но поради превишената скорост на движение и употребата на наркотично вещество, загубил контрол над превозното средство. То навлязло в пътната лента за насрещно движение – тази на управлявания от пострадалата автомобил. Последвал челен сблъсък, в резултат от който автомобилът на пострадалата се преобърнал. Последвало възпламеняване на превозното средство, което изгоряло заедно със своя водач – пострадалата жена. Извършеното престъпление се квалифицира като такова по чл.343, ал.3, вр. с ал. 1, б.“В“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 23.01.2020 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).