Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Клиент на голям магазин: Не съм за 54 стотинки, ама как все забравят старите цени?
Автор: Васил Динев 11:44 / 22.03.2022Коментари (12)16721
Изключително разочарован от голяма хранителна верига остана неин клиент. Това съобщи самият той в редакцията на Plovdiv24.bg. Покупката е извършена от магазин "Билла" на улица "Райко Даскалов" в самото сърце на Пловдив в търговски център "Хали“ вчера.

"Здравейте! Видях, че два вида газирани напитки бяха на промоция и реших да си купя една фанта. Обявената промоционална цена за притежателите на "Билла карта" бе 1.61 лева за брой.

Аз също имам такава карта. На касата обаче се оказа, че цената е 2.15 лева. Не съм за разликата от 54 стотинки, въпросът е принципен. Защо никога това не се случва в ущърб на магазините, а винаги потърпевш е обикновеният човек?

Управителят на обекта ми обясни после, че срокът на промоцията бил изтекъл и че служителите са забравили да махнат етикетите с цените", разказа огорченият пловдивчанин за медията ни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За съжаление имаме Комисия за защита на потребителите, която общо взето само си получава заплатите а вероятно и отчисленията. Имам поне два сигнала за подобни измами в Billa (редовен номер за Морени и млеката) до КЗК, като включително преди това съм ги подавал в централния офис на веригата след съответната разправия в магазина. Всички си измиват ръцете и продължават по принципа за кучето и кервана, като разчитат "клиента" да не забележи. Клиента вече не си губи времето (и нервите), ако нещо е по-скъпо, проверявам т.нар. промоция на баркод четците им (поне в магазина, в който ходя най-често има цели два). Ако съм пропуснал, но съм забелязал разлика им се извинявам и най-учтиво ги карам да ми коригират покупките (отказвам им съответния артикул). Някои продавачи се дразнят, други се извиняват, но не съм имал проблеми. И още един "съвет" - започнах да ходя в магазини, където има каси на самообслужване (и досега не съм открил разлика в цените в такъв). По чисто е - в крайна сметка всичко си има цена, но пък ми е спокойно, че не ме правят на глупак за ... колко бяха - 45 ст.???
0
 
 
Преди време имах подобна случка в Практикер. Един литър антифриз 9.99 лв. На касата се оказва 11.99 лв. Казах на касиерката, отговора беше "Сигурно не сте видял добре. Имаме много такива случаи" и да изчакам. Платих и си тръгнах, а тя се обади. Преди да изляза от двора обаче се сетих за друго. Като влязох в магазина тя все още говореше. Взех каквото ми трябваше и реших да проверя. Е, бяха сменили цената. Значи добре съм видял.
0
 
 
Отиди в Билла на Васил Априлов и ще видиш че цените на някои стоки стоят непроменени с месеци,а реалната им цена е с над 1 лев отгоре Просто персонала го мързи постоянно да сменя цените на стоките всеки ден и подменят цените на стоките само на промоция
0
 
 
Това е редовна практиа във всички "магазини на големи вериги"
0
 
 
ТОВА,КАКТО И ДРУГИ ИЗМАМНИ ТРИКОВЕ СА ПРИСЪЩИ НА ГИЛЕМИТЕ ВЕРИГИ!!!
0
 
 
Ами служителите да поемат разликата. Не си знаете правата !
0
 
 
Прав е Чичото въпроса е принципен.И на мен ми се е случвало но в Кауфланд.Явно това е някаква практика в големите хипермаркети.
+1
 
 
За да знаят и други да си отварят очите.....
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: