Кметски наместник е стрелял по съселянин, жена в дъното на конфликта

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:40 / 06.10.2021
601
Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност за опит за убийство 34-годишния Ш.Ю., който стрелял по свой съселянин. Освен това на мъжа е повдигнато обвинение за управление на МПС след употреба на алкохол, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

На 4 октомври 2021 г., Ш.Ю. – кметски наместник на с. Генерал Колево, взел ловната си пушка и отишъл в съседен имот, където разбрал, че работи пострадалия. Двамата имали стара вражда заради жена.

Когато стигнал, между двамата възникнал конфликт, по време на който 34-годишният стрелял от близко разстояние срещу съперника си. Уцелил го в крака, а след като той паднал на земята започнал да го удря. Пострадалият мъж опитал да се защити и да издърпа пушката от ръцете на Ш.Ю., но той не спрял нападението. Отново произвел изстрел и уцелил своя опонент от много близко разстояние.

След извършване на престъплението, 34-годшният не останал на местопроизшествието, най-малкото за да окаже помощ, а си тръгнал. Отишъл в дома си, оставил ловната пушка в каса и напуснал с автомобил село Генерал Колево, с намерение да се укрие. По пътя бил установен и задържан от полицейски патрул.

Ш.Ю. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.116, ал.1, т.6, пр.1 във връзка с чл.115 във връзка с чл.18, ал.1 от НК, както и за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК. Към момента обвиняемият е задържан за срок до 72 часа и предстои разглеждане на внесеното в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него - "задържане под стража“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).