Кметът Иван Портних награди европейската шампионка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
16:33 / 04.07.2022
668
Кметът на Варна Иван Портних връчи почетни плакети на Елвира Краснобаева - европейска шампионка по художествена гимнастика, и на нейната лична треньорка Светлана Юриевна. 14-годишната Елвира се върна от европейското първенство за девойки в Израел със златен медал на обръч и сребърен на топка, грабна и бронз в отборната надпревара. 

Това е първа индивидуална европейска титла за Варна в този спорт. "Благодаря на Елвира, на треньорите, на всички, които имат заслуги за това Варна и България да бъдат отново част от световната златна карта на художествената гимнастика. Гордеем се с постиженията на варненската школа, която продължава да създава шампиони. Бъдете здрави, все така успешни и златни“, каза кметът. "Щастлива съм от тази победа. Много се радвам и съм благодарна на треньори, хореографи, на всички, с които работя“, заяви Елвира.  14-годишната европейска шампионка тренира от 10 години и мечтае за олимпийска титла.

Златното момиче бе посрещнато с тържество в родния КХГ "Грация", организирано от президента на клуба Кристиана Генчева. На събитието присъстваха родителите на Елвира, основателите на този спорт във Варна Мария Чиприянова и Минка Ванкова, международният съдия Филипа Филипова, целият треньорски екип на клуба, както и медици от спортния диспансер.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Отиде си народен представител и бивш евродепутат
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Коалицията "БСП за България" регистрира листата си в Бургас
Ето как методът на пазаруване 6 към 1 работи за Вас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).