Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът Николов: Нека изпратим по-голямата част от нашата листа в Брюксел
Автор: Екип Burgas24.bg 16:22 / 19.05.2019Коментари (0)3835
©
Тук съм пред вас, за да ви припомня една добре позната стара истина: Победата обича смелите. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов  в своята реч пред препълнената зала Арена Армеец, където днес се проведе основното предизборно мероприятие на ГЕРБ. Специален гост на събитието бе кандидатът на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер.

"Въпреки несгодите, очернящата кампания, дискредитацията към наши членове, въпреки непрекъснатите трудности, които изпитваме при повеждането на нашите срещите, ние сме длъжни след една седмица да успеем и победим. Не защото ГЕРБ не е губил избори, а защото именно тези избори са изключително важни и не бива да бъдат загубени - заради бъдещето на Европа, заради България, заради българските региони", каза още Николов пред 14 хил. симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна. Там бяха и бургаските кандидати за евродепутати от листата на партията Ивелина Василева  и Жечо Станков.

"Тук, по-голямата част в тази зала са представители на българските региони - колегите от местната власт. Да, знам, това не са избори за местна власт, не са избори за национален парламент. Но без европейската солидарност и подкрепа, ние нямаше как да решим натрупаните дългогодишни проблеми, свързани с тежката инфраструктура – пътища, канализации, пречиствателни станции, училища, културни домове, детски градини, да реализираме енергийна ефективност почти на 100% на цялата публична инфраструктура и сгради, да внедрим новите, модерни цифрови технологии. А ни чака много работа. За следващия програмен период Томислав Дончев е обещал на местните власти 3 пъти по-голяма самостоятелност, когато трябва да ползваме средства от ЕС. Това значи, че не в столицата, а по места – при нас в общините, ще решаваме как да разпределяме тези средства, как да изграждаме пътища, как да се свързваме между общините и да се развиваме по места. И това е бъдещето. Но то е възможно, ако съберем сили и смелост и изпратим по-голямата част от нашата листа в Брюксел. Познавам всеки един от тях. Повярвайте ми като кмет, че това са хора на действието, хора на изпълнените обещания, с безупречна реализация, диалогични, които могат да защитават нашите интереси в Брюксел и е Страсбург. За бъдещето на Обединена Европа, а тя има нужда от нашата конкретна, целенасочена и устремена подкрепа, нека съберем всички наши съмишленици, да се вдъхновим от енергията и работата на премиера Борисов, нека вдигнем духа на нашата партия и заради идеите на създателите на обединена Европа направим така, че на 26-и май да постигнем победа", завърши Николов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: