Кметът на Благоевград: С откриването на културния клуб се търси провокация

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:35 / 28.10.2022
350
Няма официално искане за откриване на културния македонски център в Благоевград, нито за провеждане на събития. Става въпрос за частно събитие и частен офис. Това каза кметът на Благоевград Илко Стоянов относно откриването на културен македонски център в града в "Добро утро, България" по Радио "Фокус".

Той уточни, че в момента няма напрежение по този повод.

"Търси се провокация, от това, което виждам, защото се внушават неистини и манипулации. От типа, че кметът бил забранил или разрешил някакво събитие, а всъщност кметът не е правил никакво такова действие, защото никой не е искал от него такова действие. Просто в някакъв частен клуб се събират някакви граждани и дали ще играят карти, ще говорят или ще рецетират поезия в края на краищата няма отношение, няма официализация на никакъвто и да е културен клуб", обясни Стоянов.

"Виждам в социални мрежи и определени медии е тирарижарт съвсем по друг начин нещата, което означава, че няма как да не го приема като вид провокация. То по време, в което Община Благоевград традиционно добре работи с други общини от Северна Македония. Всяка седмица има обмен и те живят в много добри отношения. Всички са добре дошли, стига да не се вкарва омраза и да не се извличат политически дивиденти", изтъкна кметът.

"Който и да дойде от РСМ ще присъства в качеството си на гражданин, а не в ролята си, която изпълнява. Независимо какви политици ще дойдат, те ще посетат Благоевград в ролята си на граждани от Северна Македония", обърна внимание той.

"Надявам се и призовавам да няма напрежение. Да не се поддават благоевградчани на провокации, защото очевидно целта на това мероприятие да стане някаква провокация, която да се използва след това", призова Стоянов.

Габриела Георгиева

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
България е в челото по ръст на туристи в Европа
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" са с чужд произход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).