Кметът на Карлово: Тодор е в нарушение, носи финансова отговорност

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:02 / 17.12.2016
1181
Този, който е нарушил правилата, си носи отговорността, включително финансова. Това коментира за "Фокус" кметът на община Карлово Емил Кабаиванов във връзка с издирваният няколко дни в Стара планина турист, който сам се появи невредим в хижа "Васил Левски". 

"Нормално е в обществото да има дискусия по този въпрос, защото всички наблюдавахме с вълнение и тревога, че млад мъж е в планината и няма следа от него и не може да бъде локализиран. Провеждаше се спасителна операция, но не беше ясно къде е туристът. Около 40 планински спасители от Карлово, Троян и Ловеч рискуваха своето здраве, за да проведат тази спасителна акция. Включи се хеликоптер, медии, местна власт и т.н.", посочи Кабаиванов. 

По думите му туристът е извършил нарушение, защото се е отклонил от маркираните маршрути на територията на парк "Централен Балкан".

"Този турист изначално е в нарушение, още от първия момент, в който е влязъл в балкана. Да е ясно на всички, че не може да се рискува живота на десетки хора и да се харчат десетки хиляди държавни и общински пари, ако някой не спазва правилата", подчерта Кабаиванов. 

По думите му е необходимо законодателният орган да помисли за въвеждането на регистрационен режим за туристите, влизащи на територията на парковете. 

"Дали ще е чип, гривна или под друга форма, не е толкова важно. Тогава рискът за здравето и живота на тези, които са излезли в планината и спазват правилата, е минимален", коментира още Кабаиванов.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).