Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕургас
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
 метът на ¬арна: ясно е ко€ е морската столица, не догонваме Ѕургас!
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 08:58 / 24.07.2018 оментари (32)5790
©
–емонтът на бул. "¬асил Ћевски" във ¬арна е най-важни€т проект за града и е най-мащабни€т за последните три десетилети€. “ова каза в предаването "“ази сутрин" по bTV кметът на ¬арна »ван ѕортних.

“ой подчерта, че с него ще се преразпредели вътрешни€т трафик в града, тъй като минава под трите основни булеварда Ц "÷ар ќсвободител", "—ливница" и "¬ладислав ¬арненчик". ќт друга страна, ще спомогне и за отвеждането на транзитни€ трафик през града на туристи на север към курортните комплекси "—в. св.  онстантин и ≈лена", "«латни п€съци", "јлбена".†

ƒокато общината се гордее с най-мащабни€ си обект, експертите твърд€т, че той е нефункционален и н€ма да постигне основни€ ефект Ц да облекчи движението.

—поред председател€ на  амарата на геодезистите …оан  аратерзи€н проектът е сбъркан изначално Ц първо държавата отпуска пари, след това започва проектирането.†

"¬същност проектирането се извършва, докато върви строителството и по стари регулационни планове, да не говорим и за грешна кадастрална карта, какъвто е и случа€т със стадион "—партак", подчерта  аратерзи€н.

ѕроектът е минал през различни обществени обсъждани€, били са консултирани на практика всички необходими специалисти, отговори ѕортних на критиките. “ози проект ще реши проблеми, трупани с десетилети€, категоричен беше той.

Ѕул. ¬асил Ћевски" се прочу с недоразумение, като премина през трибуните на стадион "—партак".

"Ћокалното платно зас€га наистина н€колко реда от седалките, в действителност обаче самото трасе на булеварда е още от 60-те години.  огато навремето са изграждали трибуните, са стъпили в трасето на булеварда", коментира ѕортних.

“ой допълни, че е започнал ремонт на стадион "—партак" и се изгражда съвсем нова трибуна за феновете.

ѕортних коментира и проекта за интегриран градски транспорт, който е на стойност 115 милиона и все още не е завършен. ќтдавна монтираните автомати за продажба на билети по спирките и в автобусите не работ€т. ћинали€ ноември системата беше тържествено пусната, но само по една лини€ с десет автобуса.

ќсем месеца по-късно пром€на н€ма. ј билетите, както и преди 30 години, се продават от контрольорите.

Ѕилетната система е инсталирана, тествана и работи. «а да заработи в ц€лостен мащаб и да работи ефективно, тр€бва да приключат мащабните ремонти в града, подчерта ѕортних. ¬ момента над 10 линии не се движат по маршрутите си, което пречи на функционирането на самата система, за€ви той. ѕо думите му тр€бва да се приемат също новата транспортна схема след кра€ на ремонтите и новата тарифна схема. ѕолагаме всички усили€ да направим сериозна трансформаци€ в градски€ транспорт, увери кметът на ¬арна.

ѕроблемите с дъждовната канализаци€ във ¬арна са дългогодишни, изтъкна още той. ¬ ниската част се събират дъждовните води от по-високата част. ѕроблемите са два. ¬ централната градска част е изградена канализаци€ още през 40-те години на минали€ век, ко€то е смесена дъждовна и битова в едно. ƒругата основна причина за достигането на дъждовните води до ниската част на града от по-високата е липсата на пресичащ колектор Ц тр€бва да се доизгради колекторът "Ѕитол€ Ц ѕирин", който да пресече дъждовните води още в по-горната част на ¬арна.

ѕо думите му проектът за раздел€нето от битовата от дъждовната канализаци€ в централната градска част е на стойност около 60 милиона лева, а колекторът "Ѕитол€ Ц ѕирин" е на стойност около 40 милиона.

ѕрез тази година по данни от летището и хотелските комплекси отчитаме изключително добър туристически сезон, за€ви още кметът на ¬арна.

«апитан за обнов€ването на Ѕургас и ¬арна, той каза: "ясно е ко€ е морската столица - ¬арна. ƒа, в Ѕургас се случиха много добри неща. ѕри нас предната администраци€ €вно не е знаела как да борави добре с европроектите.†ѕоказахме едно ударно темпо по обнов€ване на града ни във всички сфери на социално-икономически€ живот. –адвам се, че всъщност с оптимизаци€ на общински€ съвет, активна работа по европейските програми и сериозна подкрепа от правителството ние не само запазваме, ами и и ускор€ваме този темп, така че клишето, че ¬арна е догонваща е абсолютно неправилно",††обобщи ѕортних.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.07.2018 г.
0
 
 
јз съм от Ѕургас и много го харесвам.¬арна също е много хубава,н€ма смисъл да се дразним за глупости.“ези които ни управл€ват те ни дел€т и ни гледат сеира.“р€бва –≈¬ќЋё÷»я да се направи,да си оправим държавата, че изчезваме като врабчетата и пчелите.
Aнонимен
на 26.07.2018 г.
0
 
 
—ухите шадравани не работ€т защото н€ма интерес от страна на фирми за поддръжката им,това е причината.„етох стати€ пролетта за това
Aнонимен
на 26.07.2018 г.
0
 
 
Ќай ме боли от лошата култура на гражданите на града.Ќормално ли е след почистването на подлезите от спрейове и графити отново да бъдат драскани,ами възпитавайте си децата на грижовност и отговорност.ƒо кога ще се наливат средства за едно и също нещо,после н€мало пари.„овек не може да се зарадва на чистота и красота,веднага се унищожава,нали от нашите джобове се вземат пак тези средства.¬место да се направи нещо друго ,то пак за същото се отдел€т пари. ъде ще му излезе кра€ така.јми само това ли е,после мръсно било,пейките счупени ,изпочупени кошчета за боклук,ами как да е ,от кого зависи да не е така -от нас нали?»злезте на вън ,в друга държава и вижте отношение към обществена собственост,съпоставете и кажете кое ви харесва и защо те магът а ние не.
Aнонимен
на 26.07.2018 г.
0
 
 
¬ъв вас ни е надеждата г-н кмете,нека ¬арна да си бъде същото бижу както винаги е било,всичко зависи от управниците и от парите които се отдел€т за града ни.¬арна винаги е била значима за „ерноморието и за страната ни независимо от нагласата на н€кой политически партии.јко умишлено се наказва ¬арна заради пристрасти€ това е в ущърб на гражданите и гостите на града.“ова е престъпление и невежество на определени политици които се ръковод€т от тесни интереси.
Aнонимен
на 25.07.2018 г.
+1
 
 
ћного €сно е,че не догонваме Ѕургас! ќт 2009 година откакто √≈–Ѕ е на власт във Ѕургас се нал€ха милиони евро! ј ¬арна беше превърната в гробище,със унищожена индустри€?! Ѕойко беше казал,че ¬арна е село?!
0
 
 
ћного си го обичам града, Ѕургас слабо ме интересува, но факта, че ¬арна е превърната в кенеф е безспорен факт..... ≈дно нещо н€ма което да функционира поне малко от малко нормално, ко остава за градски€ транспорт, който съществува на аматьорски принцип рЯШЙ “ъжно ама....
0
 
 
’ващай път€. Ќикой не те държи на сила
0
 
 
Ќай-хубаво е да се гръмнеш, тъпанар!
0
 
 
—јћ —» ¬я–¬јЎ Ќј √Ћ”ѕќ—“»“≈  –јƒЋ№ќ.....
 Џћ Ќ≈«јЅј¬≈Ќ ÷≈Ћ≈¬» ќƒ»“ - ќ“ —“–јЌј Ќј —ћ≈“Ќј“ј ѕјЋј“ј Ќј –≈ѕ”ЅЋ» ј ЅЏЋ√ј–»я; ƒќ—≈∆Ќќ Ѕ≈«”—Ћќ¬Ќќ ¬—»„ » ѕ–ќ√–јћ» —¬Џ–«јЌ», — Ќј—“ќяўќ“ќ  –»“»„Ќќ —Џ—“ќяЌ»≈ Ќј √–јƒ— ј“ј ќ ќЋЌј —–≈ƒј ¬Џ¬ ¬ј–Ќј-√–јƒ » ѕ–≈ƒ√–јƒ»≈ "ј—ѕј–”’ќ¬ќ".одели какво ново....
на 24.07.2018 г.
0
 
 
¬—я ј  –ј«ѕјƒјў»я —≈ ¬ј–Ќј-√–јƒ ≈ ќЋќ√»„≈— » Ѕ≈ƒ—“¬ј.
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ƒекември 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
“¬ и шоу сезон 2019/2020 г.
ѕърва лига, сезон 2019/2020
 оледно-новогодишни празници 2019/2020
ѕи€н софи€нец прегази велосипедист на път€ и изб€га!
‘алитът на "“омас  ук"
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕургас и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: