Кодове за опасност в цялата страна! Бургас ще е тормозен от вятъра

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:47 / 06.02.2015
928
За цяла България е обявен "жълт" код за силен вятър и валежи в петък. Изключение е само Смолянска област, където кодът е оранжев за дъжд. Там се очакват количества от 30-40 литра дъжд на квадратен метър. В 12 области на Северна и Централна България е обявен "жълт" код за снеговалежи и навявания, придружени от бурен вятър. Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра. В тези области се очаква и силен вятър.

За София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Кърджали е обявен "жълт" код заради очаквани валежи от дъжд от 20-30 литра на квадратен метър.

За 7 области в Южна и Източна България е обявен "жълт" код само за силен вятър. Това са областите Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич. Там ще духа силен източен вятър със скорост 15-18 м/сек, пулсации до 22-25 м/сек.

Валежите ще продължат и в събота и неделя, като постепенно навсякъде ще преминават в сняг. От новата седмица започва да застудява, като до сряда минималните температури ще паднат до минус 9 градуса, а и максималните ще се задържат под нулата.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас
Доц. Мангъров говори за новия "вирус на шамара"
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).