Кой автомобил е в нарушение и защо?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (99)
08:59 / 14.11.2022
2446
Изключително оживена дискусия тече в момента във Фейсбук, видя Plovdiv24.bg. Причината - публикация на Европейския център за транспортни политики. "Тази сутрин Ви питаме кой автомобил е в нарушение и защо?" гласи краткият текст към качената картинка.

Ето и само два от коментарите в социалната мрежа:

- "Червеният е виновен. Начинът, по който се гледат кръговите в България, са като 2 кръстовища в 1, тоест веднъж имаме входовете/изходите, които са едно кръстовище и вътре в самото кръговото, когато се движим.

Което води и до това, че ако конфликтът беше станал на входа - синият щеше да е виновен. Но в случая става вътре в кръговото. Съответно и знакът, който виждаме по-назад - не е актуален за ситуацията.

Маркировката казва, че синият се движи в лентата си, а червеният напуска своята лента и навлиза в тази на синия. Според ЗДвП - сме длъжни да пропуснем ППС в лентата, в която искаме да навлезем. За това и в България вътре в кръговото имаме отделни знаци на тези, които влизат в кръговото".

- "Синият автомобил. Има знак пропусни. Кола движеща се във вътрешната лента на кръговото означава, че обикаля в по- голямата му част. Другият автомобил сега влиза в кръговото и е длъжен да пропусне автомобила във вътрешната лента".

Виж коментарите (99)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).