Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кои са лидерските битки, които се очертават за вота на 2 април?
Автор: Екип Burgas24.bg 17:04 / 28.02.2023Коментари (0)755
©
Днес изтече срокът, в който партиите и коалициите можеха да регистрират листите си за изборите на 2 април. На 1 март трябва да бъде изтеглен жребият на номерата, с които политическите формации ще влязат в изборната бюлетина.

Партиите и коалициите и на тези избори залагат на бивши министри, депутати с опит и знакови партийни лица за водачи на своите листи.

Ето битките по райони за предстоящия парламентарен вот на 2 април, събрани от БНТ.

Благоевград

В Благоевград ГЕРБ-СДС отново издигат бившия зам.-председател на парламента Росен Желязков, водач на коалицията ПП-ДБ ще е бившият председател на парламентарната група на ПП Андрей Гюров. Традиционно водач на БСП в Благоевград е лидерът Корнелия Нинова, а на ДПС - Делян Пеевски. "Възраждане" номинира зам.-председателя на партията Цончо Ганев.

Бургас

В Бургас водачът на ГЕРБ-СДС е бившият депутат и енергиен експерт Жечо Станков. Срещу него от ПП-ДБ издигат бившия депутат и общински съветник и лидер на партия "Средна европейска класа" Константин Бачийски. Водач на ДПС е отново Севим Али, БСП издигат отново бившия депутат Петър Кънев. Зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев е водач и в Бургас.

Варна

Във Варна ГЕРБ-СДС отново издига за водач Даниел Митов - бивш министър на външните работи и зам.-председател на партията. Срещу него от ПП-ДБ отново се изправя бившият министър на иновациите Даниел Лорер. БСП пак залага на Борислав Гуцанов, който в партията отговаря за организацията на изборите. Водач на ДПС този път е Филиз Хюсменова. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов традиционно води листата във Варна.

Велико Търново

Във Велико Търново водач на ГЕРБ-СДС отново е бившият здравен министър Костадин Ангелов. Срещу него от коалицията ПП-ДБ издигат Людмила Иванова, която беше водач на листата на ДБ за изборите през октомври миналата година. Начело на листата на БСП е бившият външен министър и бивш зам.-председател на НС Кристиан Вигенин - вместо Явор Божанков, който беше изгонен от БСП заради позицията му за Украйна. Бивш зам.-председател на НС издигат и от ДПС - Йордан Цонев отново ще е начело на листата. Водач на листата на "Възраждане" отново ще е Станислав Стоянов.

Видин

Във Видин ГЕРБ-СДС традиционно залагат на бившия зам.-председател на НС Росица Кирова, която напусна партията на Слави Трифонов след среща с Бойко Борисов. Начело на ПП-ДБ е Любен Иванов - водач на ДБ и на предишния вот. Отново водач на ДПС е Станислав Анастасов, а на БСП - Филип Попов. Начело на листата на "Възраждане" е пак Валери Сираков.

Враца

Във Враца рокада начело на листата на ГЕРБ-СДС - водач е бившият депутат Красен Кръстев заменя досегашния водач и бивш регионален министър Петя Аврамова. Коалицията ПП-ДБ издига Деница Симеонова от ПП. Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров оглавява отново листата във Враца. Цветан Енчев е начело на листата на ДПС. Ивайло Папов води отново листата "Възраждане".

Габрово

В Габрово мястото начело на листата на ГЕРБ-СДС по традиция е за зам.-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев. ПП и ДБ издигат бившия депутат от БСП, изгонен заради позицията му за Украйна Явор Божанков. БСП този път номинира начело бившия енергиен министър и дългогодишен депутат Драгомир Стойнев, а "Възраждане" - отново Даниел Петров. Юсеин Вейселов отново е водач на ДПС.

Добрич

В Добрич водач на ГЕРБ-СДС отново е бившият социален министър Деница Сачева. Листата на ПП-ДБ ще води Ивайло Мирчев от ДБ. БСП отново залага на бившия депутат Мая Димитрова, а "Възраждане" - на Константина Петрова. Начело на листата на ДПС отново е Ертен Енисова.

Кърджали

В един от бастионите на ДПС - Кърджали - ГЕРБ-СДС отново издигат бившия председател на парламента Цвета Караянчева, която не успя да влезе в 48-ото НС. Срещу нея ПП-ДБ изправят съпредседателя на ДБ Атанас Атанасов. Начело на листата на ДПС по традиция е председателят Мустафа Карадайъ. Начело на БСП този път е Жени Стайкова, бивш шеф на здравната инспекция. Водач на "Възраждане" отново е Георги Георгиев.

Кюстендил

В Кюстендил ГЕРБ-СДС пак залага на бившия вътрешен министър Христо Терзийски. Водач на листата на ПП-ДБ е Георги Стамов от ПП. БСП отново издигат Бойко Клечков, ДПС - Шейхриар Неждет Златарска. Водач на "Възраждане" отново е Димчо Димчев.

Ловеч

В Ловеч водач на ГЕРБ-СДС отново е бившият регионален министър Николай Нанков. ПП-ДБ издигат Искрен Арабаджиев от ПП. Този път водач на БСП е зам.-председателят Ирена Анастасова, а на ДПС - отново Станислав Анастасов. "Възраждане" отново слагат начело Николай Дренчев.

Монтана

В Монтана водач на ГЕРБ-СДС отново е Ирена Димова, а на ПП-ДБ - бившата областна управителка Ванина Вецина от ПП. Водач на БСП този път е Стоян Мирчев, на ДПС - отново Димитър Аврамов, на "Възраждане" - пак Петър Петров.

Пазарджик

В Пазарджик водач на ГЕРБ-СДС отново е бившият външен министър Екатерина Захариева. Ивайло Шотев от ПП е водачът на коалицията ПП-ДБ. Водач на листата на ДПС е пак Делян Пеевски. Листата на БСП води отново Драгомир Стойнев, а тази на "Възраждане" - Стоян Таслаков.

Перник

В Перник водач на ГЕРБ-СДС този път е зам. външният министър Георг Георгиев. Срещу него ПП-ДБ издигат бившия вътрешен министър Бойко Рашков. БСП залага на нов водач - Борис Цветков, бивш общински съветник в София. "Възраждане" издига отново Димо Дренчев. Водач на листата на ДПС е Александър Несторов.

Плевен

В Плевен водач на ГЕРБ-СДС е Пламен Тачев. Начело на листата на ПП-ДБ е Радостин Василев - един от отцепниците от ИТН, които се присъединиха към ПП. Водач на БСП отново е Румен Гечев, на ДПС - Марио Рангелов, а на "Възраждане" - Ивелин Първанов.

Пловдив-град

В Пловдив-град по традиция водач на ГЕРБ-СДС е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Срещу него отново ще се изправи бившият парламентарен председател Никола Минчев от ПП-ДБ. Този път водач на БСП е бившият депутат Иван Петков. Начело на листата на ДПС отново е Танер Али, а на "Възраждане" - Ангел Георгиев.

Пловдив-област

В Пловдив-област рокада начело на ГЕРБ-СДС - водач ще е бившият председател на НС Вежди Рашидов. Бившият депутат от ПП Росен Костурков е водач на листата на коалиция ПП-ДБ. ДПС отново залагат на Рамадан Аталай, водач на БСП този път е Манол Генов, а на "Възраждане" - отново Стоян Таслаков.

Разград

В Разград водач на ГЕРБ-СДС отново е бившият председател на парламентарната група Десислава Атанасова. Начело на листата на ПП-ДБ е Антоанета Цонева от ДБ. ДПС отново издигат начело Ахмед Ахмедов. БСП залагат на нов водач - председателя на областната организация Наско Атанасов. Нов е и водачът на "Възраждане" - Ивайло Хъневски.

Русе

В Русе водач на ГЕРБ-СДС отново е бившият председател на парламентарната група Десислава Атанасова. ПП-ДБ издига за водач Мартин Димитров от ДБ. БСП отново залагат на Иван Иванов, ДПС - на Ализан Яхова, а "Възраждане" - на Златан Златанов.

Силистра

В Силистра водач на листата на ГЕРБ-СДС е отново бившият депутат и областен управител Ивелин Иванов. ПП-ДБ издигат Стоян Георгиев от ПП. Нов е водачът на БСП - Иво Атанасов. ДПС отново залагат на Джевдет Чакъров, а "Възраждане" - Маргарита Генчева.

Сливен

В Сливен водач на ГЕРБ-СДС отново е бившият земеделски министър Десислава Танева. Срещу нея ПП-ДБ издигат Татяна Султанова от ПП. БСП отново залагат на Деян Дечев, ДПС - на Хатидже Георгиева, "Възраждане" - на Климент Шопов.

Смолян

В Смолян листата на ГЕРБ-СДС отново води Красимир Събев, а на ПП-ДБ - Михал Камбарев от ПП. Начело на БСП е Георги Михайлов. Водач на ДПС отново ще е Хайри Садъков, а на "Възраждане" - Ангел Георгиев.

23 МИР-София

В 23-и МИР София водач на ГЕРБ-СДС отново е лидерът на СДС Румен Христов. Срещу него от ПП-ДБ се изправя съпредседателят на ПП Кирил Петков. БСП отново разчита на Христо Проданов, който в кабинета "Петков" беше министър на туризма. Водач на листата на "Възраждане" отново е бившият депутат Николай Дренчев. Водач на ДПС е Валентин Тончев.

24 МИР-София

В 24-и МИР-София водач на ГЕРБ-СДС е отново едно от "остриетата" - Тома Биков. Начело на листата си коалицията ПП-ДБ слага съпредседателя на ДБ Христо Иванов. Водач на БСП отново е бившият председател на парламентарната група Георги Свиленски. Начело на листата на "Възраждане" е пак адвокатът Петър Петров, на ДПС - Едиз-Ханиф Саидов.

25 МИР-София

В определяния като лидерски район листата на ГЕРБ-СДС традиционно води лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Начело на коалицията ПП-ДБ отново е Христо Петров-Ицо Хазарта. Листата на БСП тук по традиция води лидерът Корнелия Нинова, а на "Възраждане" - Костадин Костадинов. Водач на ДПС е Цветан Енчев.

София-област

В София-област листата на ГЕРБ-СДС отново води бившият вътрешен министър Младен Маринов. След напрежение в коалицията ПП-ДБ кой да е водач в 26-и МИР и обвинения от предишния водач там - Александър Дунчев от ПП, в безпринципно редене на листите в крайна сметка това е пулмологът Александър Симидчиев от ДБ. БСП отново разчита на Иван Ченчев, "Възраждане" - на Александър Арангелов, ДПС - на Петър Чобанов.

Стара Загора

В Стара Загора водач на ГЕРБ-СДС и на тези избори е бившият просветен министър Красимир Вълчев. Водач на ПП-ДБ е Радослав Рибарски от ПП. Без изненада, водач на БСП е пак Георги Гьоков - социален министър в кабинета "Петков". Водач на "Възраждане" отново е Искра Михайлова, а на ДПС - Халил Летифов.

Търговище

В Търговище листата на ГЕРБ-СДС отново води бившият енергиен министър Теменужка Петкова. ПП-ДБ залагат на Илина Мутафчиева от ДБ. Водач на БСП отново е Борислав Гуцанов, на "Възраждане" - Юлиян Губатов, на ДПС - Джейхан Ибрямов.

Хасково

В Хасково традиционно водач на листата на ГЕРБ-СДС е бившият енергиен министър Делян Добрев. Водач на ПП-ДБ е отново съпредседателят на ПП Асен Василев. Начело на листата на БСП е Атанас Зафиров, на ДПС - Сезгин Мехмед. Водач на "Възраждане" е отново Георги Георгиев.

Шумен

В Шумен водач на ГЕРБ-СДС е отново бившият образователен министър Красимир Вълчев. Срещу него отново се изправя наследникът му - акад. Николай Денков от ПП-ДБ. Начело на БСП е Иван Иванов, на ДПС - лидерът Мустафа Карадайъ, "Възраждане" този път залагат на Веселин Вешев.

Ямбол

В Ямбол ГЕРБ-СДС избират отново бившия депутат Димитър Иванов. Водач на листата на ПП-ДБ отново е Мирослав Иванов, който стана председател на 47-ото НС след свалянето на Никола Минчев. БСП отново издигат бившия зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин, ДПС - бившия депутат Петър Чобанов, "Възраждане" - Никола Димитров.



Още по темата: общо новини по темата: 669
28.06.2023 »
24.06.2023 »
22.06.2023 »
02.06.2023 »
29.05.2023 »
13.05.2023 »
предишна страница [ 1/112 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: