Командирът на ВВС: Осиротяхме! Изгубихме двама приятели, поели към небето!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:58 / 15.06.2018
2972
"Осиротяхме. Изгубихме двама приятели, поели към небето." С тези думи командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков се обърна към почернените семейства, покрусените приятели и колеги на двамата летци, загинали по време на тренировъчен полет в понеделник вечерта, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Животът на летците е непрекъснат възход нагоре. Гибелта на скъп човек винаги разпалва гнева и провокира въпроса "Защо?". Защо два млади живота си отидоха? Защо двама достойни мъже вече няма да споделят нашите дни? Ние скърбим заедно с вас, скъпи семейства, и даваме обет да пазим спомена за двамата майори и да подкрепяме семействата им. Те са във вечен полет към светлината и незабравата. Дълбок поклон!", сподели пред гробовете на майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев той. 

"Двамата отлетяха в безвремието, отлетяха със своята мечта да бъдат в небето", емоционално се обърна към стотиците, дошли да се сбогуват с летците и командирът на авиобазата в "Крумово" Димитър Иванов. 

Атмосферата на пловдивските Централни гробища днес бе покъртителна - неутешими роднините едва се държаха на крака, корави военни не сдържаха сълзите си, колеги на загиналите целуваха ръцете на почернените майки. В синхрон с настроението небето също причерня и заплака за загиналите, заваля.

"Призванието им бе да спасяват хората. Загубата е голяма за всички, ще останат в нашите сърца. Бяха добри хора, а да си човек в днешно време е най-важното", споделиха след церемонията хората, работили с двамата.

Ето какво още казаха те - във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
19.07.2018 Президентът в Графа: България трябва да има собствен отбранителен
капацитет
15.06.2018 Загиналите пилоти на хеликоптер Ми-17 са повишени посмъртно
13.06.2018 Погребват един до друг загиналите пилоти с всички военни почести
13.06.2018 Депутатите почетоха паметта на загиналите край Пловдив пилоти
13.06.2018 Генерал Попов за ужаса с хеликоптера: Ирония на съдбата - тренират как да спасяват другите, а самите те загиват
12.06.2018 Пуснаха първи кадри от болничното легло на пострадалия борден
техник!
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).