Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Компаниите търсят хора, които да се справят с последствията от пандемията в бизнеса
Автор: Екип Burgas24.bg 10:42 / 31.01.2022Коментари (0)928
©
Компаниите ще сменят или създават нови позиции по високите етажи на мениджмънта. След застой от почти две години в структурите на корпорациите заради световната Covid-19 пандемия, бизнесът вече има нови изисквания към мениджмънта и управленските кадри и отново гледа към бъдещото си развитие. Това показва анализ на  Wyser, глобална компания за подбор на управленски кадри и висш мениджмънт.

"Управлението на компаниите по време на Covid-19 беше предизвикателно за мениджърите, независимо дали бизнесът им растеше заради световната пандемия или се учеше да оцелява при новите условия", каза Ивелина Петкова, изпълнителен директор на Wyser България. “Периодът на адаптация приключи и компаниите са отворени за наемане на нови управленски кадри и професионалисти, които да инвестират своя талант в тях.“

Пост пандемичните времена и в същото време безграничните възможности  на настоящето изискват специални хора и умения, за да изведат една компания до лидерски позиции. Промяната се превърна в нещо постоянно и за това мениджърите, които успяват не просто да се адаптират, но да се възползват от нея са, сред най-търсените на пазара на труда.

Безапелационно уменията с най-голяма стойност, които компаниите търсят в управлението, са фокус към решаване на проблемите, критично мислене, лидерски подход, комуникационни способности, взимане на решения, креативност, емпатия, желание за самоусъвършенстване, управление на стреса.

Но тези умения вече не са достатъчни. Най-добрите управленски кадри трябва да могат да ги прилагат в изцяло дигитална среда.

 

Новото време налага и нови изисквания към мениджмънта. Дигитализацията в компаниите се разви с бурни темпове заради Covid и техническите познания и развойна дейност са задължителни за управленските кадри.  Според проучването на MIT Technology Review insights (юни 2020 г.), иновациите ще станат по-важни през ерата на Covid и след Covid. И изпълнителните директори ще трябва задължително да придобият умения и познания в сферата на технологиите.

 

Сред качествата, които според проучването ще насърчават растежа основна тежест има ускоряване и приемане на AI (изкуствен интелект) и автоматизацията.

В същото време на първо място остава търсенето и реализирането на нови партньорства като ключово умение на мениджмънта в компаниите. Допълнително трябва да се има предвид и че управляващите кадри най-често са натоварени и със задачата да намерят правилния екип, с който да следват стратегията на компанията.

Регистрирането на повишено търсене на ръководни мениджъри е сигнал за професионалистите, които имат успешна кариера и доказани в практиката умения, че сега е моментът да потърсят нова реализация – било то заради по-високо заплащане или просто заради нови предизвикателства. Един от основните мотиватори за много успешни мениджъри е да проверят способностите си в нова, перспективна индустрия, където пазарните условия са различни.

Тенденцията на засилено търсене на висши ръководни кадри може да е добра новина за търсещите работа и по-добри условия, но от друга страна е предизвикателство за компаниите, които искат да ги наемат.




Още по темата: общо новини по темата: 14352
28.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: