Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Компанията на най-богатата българка с официална позиция за мегаскандала
Автор: Екип Burgas24.bg 16:17 / 20.01.2018Коментари (2)2872
©
Компанията "Уан Нетуърк Сървисис" излезе с официална позиция до медиите относно мегаскандала, който се разразява в момента в страната. Милионерката Ружа Игнатова, сочена за най-богатата българка, попадна под ударите на прокуратурата. Антимафиоти от ГДБОП и агенти на ДАНС нахлули в офисите на ръководената от Игнатова мрежа от кампании за криптовалута OneCoin в София, Варна и Велико Търново. Иззети са сърварите, множество документи и са разпитани над 50 свидетели, съобщи шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев. 

Той потвърди, че Ружа Игнатова е обвиняема в Германия, а от наша страна е поискано съдействие по разследването срещу нея. Според германското обвинение става дума за "пирамидална структура за измама с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари". Немските власти имат съмнения, че със средствата са финансирани международни престъпни групи и терористични организации. Само за три години дейност в Германия OneCoin е набрала над три милиона потребители. 

Криптовалутата е подобна на популярната BitCoin, с тази разлика, че не е децентрализирана като оригинала, а може да се придобие единствено от "Интеневънъл маркет". Самото сдружение е регистрирано като BitCoin Ltd. В Дубай. В София оперира като "Уан Нетуърк Сървисис" ЕООД с управител 26-годишния Кристиян Манолов. Сърварите са иззети от офисите му на площад "Славейков" 6А. при самата акция на 17-18 януари са присъствали представители на Европол и на гермнаските разследващи органи.  

Ето каква е позицията на "Уан Нетуърк Сървисис": 

Компанията "Уан Нетуърк Сървисис" ЕООД би желала да изкаже официалното си становище по повод многобройните публикации в медиите относно това, че е разбита престъпна групировка, занимавала се с пране на пари чрез виртуалната валута OneCoin. Бихме искали ясно да заявим, че компанията никога не се е занимавала с незаконна дейност както на територията на Република България, така и в другите държави, в които оперира.

Компанията "Уан Нетуърк Сървисес" ЕООД и партниращите й дружества винаги открито са декларирали своите желание и готовност да съдействат на съответните органи, институции и медии с каквато информация е необходима с цел максимална прозрачност и изчистване на всякакви съмнения относно дейността на компанията. Искаме също така да изразим искреното си учудване от факта, че никой от представителите на компанията не беше потърсен за мнение от представители на медиите, както би било редно да се случи в една правова държава и каквато, поне ние силно вярваме, е Република България. 

Това, което наблюдаваме, обаче, ни кара да вярваме, че става въпрос за показна акция срещу "Уан Нетуърк Сървисис" ЕООД, виртуалната валута OneCoin и нейния създател д-р Ружа Игнатова. Виждаме целенасочена медийна кампания с цел очерняне репутацията на гореизброените и преднамерено укриване на важни характеристики от дейността на компанията, която ни представя в изцяло негативна светлина. 

Важно е да се отбележи, че към момента, от известната на адвокатите на дружеството информация, е налице текущо разследване, което в правния мир означава само едно - няма официално приключил съдебен процес, обективно доказващ основание за повдигане на обвинение нито срещу фирма, нито срещу физическо лице. По време на проверката на органите на реда, при запитване от страна на служители на "Уан Нетуърк Сървисес" ЕООД каква е причината за тази акция, има ли повдигнато обвинение и в какво, такава информация не беше предоставена.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Как така се създава централизирана виртуална валута??? Пари могат да издават само държави! Тази мошеничка да не би да е държава??? Веднага да я вкарат в затвора!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: