Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Компютърният спец Кристиян притеснен от 15 едри мъже
Автор: Екип Burgas24.bg 09:21 / 22.07.2019Коментари (3)2266
© bTV
"Разтревожен и нервен съм. Имам за какво да съм притеснен, след като цяла България се е обърнала срещу мен. Конкретно за случая не се притеснявам. Не съм аз човекът, който хакна НАП". Това каза хакерът Кристиян Бойков в студиото на "Тази сутрин" по bTV. Той сподели, че е бил пред нервен срив и че в ареста са го разпитвали 15 едри мъже. Сега не можел да ходи на работа, защото медиите го следели, но работел от вкъщи.

"Аз не бях на работното си място, когато колегите от ГДБОП дойдоха. Бях привикан от терасата да вляза в офиса и бях закопчан. Веднага ми щракнаха белезниците. Попитах дали е нужно всичко това да се случва, а те казаха "да". Аз се притесних изключително много. Получих нещо като нервен срив, но после си замълчах и се успокоих. Познавам някои от хората от ГДБОП. Били сме заедно на събития и конференции, но до там. Нищо конкретно не са търсили. Седем часа ме разпитваха, но накрая вече просто си говорехме за работата ми", разказа той.

"С удоволствие бихме послушали премиера да отворим компютъра, но ще попречим на следствието. Иззеха един служебен и два лични компютъра. Служебният компютър е криптиран. Длъжни сме да съхраняваме информацията на клиентите си по най-сигурния начин", посочи мениджърът на фирмата, в която работи Кристиян - Георги Янков.  

"Аз мисля, че ГДБОП стигнаха до мен чрез някакъв сигнал. Приемам го като атака срещу фирмата, а не срещу мен. Аз нямам човек, който ме мрази и има нещо против мен", допълни Кристиян. 

Той не пожела да коментира информацията за файловете в компютъра му и по-точно папката "Kpuccc", като изтъкна, че ще го глобят, ако издаде подробности в хода на разследването. Кристиян посочи, че е бил в ареста по-малко от 72 часа. 

"Не мога да определя данните, които са изтекли от НАП, дали са критични, или не. Не се занимавам с политика и не разбирам от такива неща. Не е имало натиск, това е процедура. Имаше неудобни въпроси и леки заплахи. Когато му дойде времето, съдията ще прочете тези неща", разкри Кристиян. 

"Когато хакнах МОН, реших просто да разгледам. Когато го направих, се опитах да позвъня, писах мейл. Уведомих ги по телефона, както и по електронната им поща. Те заздравиха системата и ме помолиха да пробвам да я пробия пак, но не успях", разказва Кристиян. 

"Не бих се нарекъл вълшебник, както каза премиерът, а 20-годишен ученик. Това са много обширни данни като знания и не можеш да се наречеш експерт. Прибираш се от работа - четеш и тестваш. Много мои приятели са ме молили да тествам нещо тяхно. Всичко с позволение правя. Аз се занимавам с това от 5-6 години. В свободното си време уча", допълни хакерът. 

Той сподели, че семейството му приема нещата спокойно и го подкрепя, но също така изтъкна, че се страхува. Кристиян обясни пред Хекимян, че никога не е искал да бъде известен и това му е изиграло лоша шега. 

"Приятелката ми не харесва какво правя. Тя постоянно ме пита защо не станах някой IT специалист, да си работя във фирма и да е спокойно. Познавате жените", заключи Кристиян.



Още по темата: общо новини по темата: 79
26.02.2024 »
06.03.2023 »
14.01.2021 »
09.09.2020 »
01.09.2020 »
03.07.2020 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
В следствието какви очакваш да са ,хакери с очилца ? Как не им вярвам на такива невинници. Абе,като не си ти...онзи "руския" що не се обажда бе ? С мейли на английски до медиите да подиграва скапаната ни държава. Мълчи ли или гледа теб да набута ? Малък незрял дрисльо.Голям хакер ама не мисли за последствията,защото му се е разминало на 17г.Сега вече надъхан от адвокати и работодатели голям герой го дава. Тя приятелката му за какво се притеснява,като не разбира какво работи ? Нали е IT специалист.Носи пари в къщи,живее спокойно.Значи се притеснява за нещо което върши. И да не е конкретния извършител той,поне е замесен и ще прикрива други.И съм сигурен,че лесно са стигнали до него щото е известен на службите. Един път пак е бил любопитен,като ученик.Тогава му се е разминало.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: