Константин Тилев: Магията на радиото ме хвана като студент и оттогава съм свързан неразривно с него

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
10:22 / 25.01.2023
763
Магията на радиото ме хвана като студент и оттогава съм свързан неразривно с него. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ Константин Тилев, радиожурналист. 

"Пламъчето се появи, когато бях още студент. Тъй като имах едно неприятно изживяване на ски и получих удар в задната част на главата, започнах да примигвам по по-особен начин и затова ми казаха, че за телевизия не ставам във Факултета по журналистика и ме пращат в специалността "Радио“. Аз бях леко разочарован, но след това вече, когато започнах един стаж в "Хоризонт“ в далечната 1976 г. – представяте ли си, магията действително ме хвана, както се казва, влезе ми в кръвта. И оттук нататък съм свързан неразривно с радиото", сподели той как е започнала любовта му към радиото.

"Всяка медия, която по принцип е влязла в живота и в кръвта на хората, продължава да живее. Вярно, че радиото има по-малка аудитория, отколкото преди, когато беше единствената медия, но мога да кажа, че примерно радио се слуша не само в колата, не само в по-интимни моменти, просто радиото се слуша много често просто защото до теб достига човешки глас", смята Тилев.

Той разказа и за последната си книга. 

"Омала“ – това е първата българска космическа опера. Какво означава космическа опера? Това е жанр, в който са преплетени страшно много съдби, страшно много сюжетни линии и в същото време много динамично и много, много, много бих казал приключенско четиво, което ни пренася в едно средновековие, само че в бъдещето", поясни Тилев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).