Корабоплаването в българския участък на Дунав е почти спряло, нивото спадна до - 34 сантиметра

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:42 / 28.07.2022
573
Корабоплаването в българския участък на Дунав е почти спряло. Заради ниското ниво на реката са се образували прагове при Белене и Свищов, които блокират придвижването по долното течение на Дунав. Оживен трафик по реката все още има само около румънското пристанище Констанца и украинските пристанища. 

Днес нивото край Русе е -34 см от условната кота 0. 

Според кап. Иван Жеков-директор "Морска администрация"- Русе обстановката в българския участък на реката не е добра за корабоплаване поради липсата на валежи. "В много от участъците се появиха екстремно ниски дълбочини. В основния критичен участък - Белене има дълбочина от метър и 50, могат да преминават единствено празни самоходни кораби. В другите участъци са около 1,80-2,00 м. Навсякъде в Дунавските държави има участъци със замряло корабоплаване. Круизните кораби стоят на пристанища, а товарните - на котвени стоянки", обясни той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг
Майка на дете с аутизъм се нуждае от помощ
Експерт: Най-ниските цени на горива в ЕС са в България
Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е то...
Ще останем ли без Благодатен огън?
Болница, използвала генетичен материал без разрешение на собствен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).