Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Корнелия Нинова: Бузлуджа е нашата клетва пред България
Автор: Екип Burgas24.bg 14:38 / 02.08.2020Коментари (6)945
"Световната пандемия от COVID-19 ни попречи тази година да направим традиционния си събор така, както винаги го правим. Но вярвам, че днес десетки хиляди социалисти, стотици хиляди наши симпатизанти сме заедно, където и да се намираме. Заедно със сърцата и умовете си. Събира ни миналото, но ни събира и настоящето, и бъдещето". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод 129 години от Бузлуджанския конгрес, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Тук сме за миналото, за да се преклоним пред нашето началото. Пред Дядото Благоев, пред нашите първооснователи. Да почетем онези стотици хиляди социалисти, които за 129 години са дали сили, младост, труд, а някои и живота си за нашите идеали-справедливост, солидарност, равенство, мир и родолюбие.

Но тук сме и заради настоящето. Защото тези идеали и днес имат нужда от битка. Днес няма справедливост. Милиони живеят на прага на бедността. Неравенствата растат. Българчетата нямат достъп до образование, а българи до здравеопазване. Ще дадем най-голяма почит на предците си днес, ако ние, съвременните социалисти, продължим делото им. Хубавото на днешния ден, е че с наша помощ, с наши усилия, българският народ се освободи от страха и от апатията. Излезе на улицата и поиска свободата си, поиска справедливост. Не може паралелната държава да убива институционалната, да убива социалната, и ние, българските социалисти, да приемем това. Днес, това е нашата битка, Бузлуджа е нашата клетва пред България.

Клетва за почтеност и грижа за хората. Клетва за вярност към каузата на героите на България и на нашите първооснователи.

Но е клетва и за бъдещето пред българския народ, че можем да му покажем път. Че можем да водим по този път, че подаваме ръка днес от тук на всеки почтен, честен, истински българин родолюбец, който милее за отечеството. Нека си тръгнем от тук с тази клетва - грижа към хората, вярност на каузата, смелост за бъдещето и единение за България.

Благодаря ви, че бяхме заедно, бъдете здрави, предайте силата, красотата и емоцията на това свещено за нас място до всеки социалист.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ако тази родоотстъпническа и зомбирана сбирщина прочете какви ги е написал Димитър Благоев, когото уж почитат, по адрес на майчицата им Русия, ще им се изправят косите.
+1
 
 
Заблуден народ ,как има още хора да и се вързват не знам ,да става гражданска и к,вото стане.
+3
 
 
АМА ТЪПАЧКО.ТОЛКОВА СИ ПРОТИВНА,ЧЕ НЕМОГА ДА ТЕ ГЛЕДАМ.ЗА КАКВА КЛЕТВА ГОВОРИШ.И ТИ СИ КАТО ЮМРУКА Р.РАДЕВ ПРЕДАТЕЛИ И ЛИЦЕМЕРНИ.НЯМА ДА ВЗЕМЕТЕ ВЛАСТА.ЧВЪН,ВЪН ЧЕРВЕНИ ПОКЛУЦИ.
+3
 
 
ПРЕСТЪПНИЦИ!!! Гнусна и отровна червена сган
+3
 
 
Червената боклук пионерче се мисли още
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: