Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Корнелия Нинова: Намаляването на цените минава през намаляване на ДДС на горива, ток, храни
Автор: Екип Burgas24.bg 19:19 / 19.04.2022Коментари (4)660
© Фейсбук
"Ние поне от 4 години водим последователна политика за намаляване на ДДС на основни храни, лекарства и детски стоки. Така че това е и наш приоритет.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията, по повод вчерашната коалиционна среща, на която са се обсъдили теми около ДДС, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Ръстът на цените и обедняването са грижа номер едно за нас в момента“, категорична бе Нинова и допълни, че един от начините те да бъдат свалени, е през намаляване на ДДС и на акцизи.

"Освен намаляване на ДДС на основни хранителни стоки на нулева ставка, на среща с коалиционните партньори ние предложихме намаляване на акциза и ДДС на горива и на регулираните от КЕВР стоки - ток и парно. Убедени сме, че това е един от начините реално да се свалят цените“, обясни вицепремиерът. Тя изрази оптимизъм, че коалицията върви в една посока и в актуализацията на бюджета ще залегнат такива мерки.

По думите ѝ нулевата ставка за плодовете и зеленчуците категорично ще помогне на родното производство.

"Ще дадем глътка въздух на българските земеделски производители и да има повече родно производство на пазара“, заяви тя.

Според Корнелия Нинова би било добре, ако мярката бъде постоянна, а от години наред предложението на БСП е за постоянно редуциране на ДДС на основните хранителни стоки и лекарствата.

"Актуализацията на бюджета ще е през юни, така че със сигурност ще важи до края на годината. И след това бихме настоявали това да стане принципна политика на правителството. Защото е разумна и трайна европейска практика“, уточни министърът на икономиката.

По думите ѝ все още се водят разговори в коалицията за обединение около конкретни икономически мерки. Тя припомни и че миналата седмица поиска обща среща на съветите по финанси, икономика и социална политика, за да бъдат обсъдени различни варианти.

"Още едно наше предложение е за облагане на свръхпечалбите на енергийните дружества, които бяха натрупани последните месеци, заради инфлацията“, каза още Корнелия Нинова и допълни, че оттам биха могли да дойдат приходи, които да се използват за покриване на социални разходи, подкрепа за икономиката и на бизнеса. "Мярката за подкрепа на бизнеса от 300 лева за мегаватчас изтича този месец. Ние направихме предложение и вчера включително на коалиционния съвет, тя да бъде продължена, защото българските фирми в момента са в изключително затруднено състояние“, обясни министърът на икономиката и индустрията.

По думите ѝ БСП категорично е поставила въпроса за преизчисляване на пенсиите. "Министър Василев и социалният министър Гьоков работят в момента по различни възможни варианти, но имаме уверението, че преизчисляването ще бъде приоритет при актуализацията на бюджета“, заключи лидерът на БСП.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Прочетете този неин цитат: "Ръстът на цените и обедняването са грижа номер едно за нас в момента" Със сигурност да растат цените и да обеднеем са грижа номер 1 за комунистите!!! Едва ли някой се съмнява, а тази и си го признава!ПОЗОР! Марш в рУсия изтрещяла комунистическа гнидо!
+2
 
 
Нинова да си сложи табелка с името, че не може да я познае човек след тунинга, който си е направила на лицето. Разкрасяването ? я интересува далеч повече от някакви си цени, от някакви си доходи....
Aнонимен
на 19.04.2022 г.
+2
 
 
Бойкот на всичко .Които оцелее ще разказва.
+2
 
 
дебелата биволица е КРАДЛИВА ЧЕРВЕНА ГЛИСТКА!Виж колко е инфлацията - благодарение и на твоятао *партия*,свиньо дебелогъза!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: