Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Корнелия Нинова: Ние подкрепяме идеята да се обединим около най-възрастния депутат за председател на НС
Автор: ИА Фокус 15:31 / 20.10.2022Коментари (0)472
©
Ние подкрепяме първоначалния вариант да се обединим около най-възрастния депутат за председател, за да тръгне парламентът да приемаме закони. Това каза Корнелия Нинова от трибуната на НС, предаде репортер на Агенция "Фокус".  Ако не стигнем до такова съгласие всички, ще подновя кандидатурата на Кристиан Вигенин, уточни тя. 

Ситуацията изглежда като да си играем с огъня, подчерта лидерът на БСП. 

"Уважаеми български граждани, от два дни предлагаме на вашето внимание позор. И не е вярно, че утре слънцето ще изгрее по същия начин, като че ли не се е случило нищо. Случва се нещо много важно, нещо за държавата и за народа. Това, което става е най-тежкият удар върху парламентарната република, демокрация и партийната система", започна тя.

"Ние наливаме масло в огъня, които искат да приключат с парламентарната демокрация. И това започва да изглежда като сценарий, то не е от днес, поне от година и половина е. Това е големият проблем за държавата.

Вторият не по-малък – за народа. Да, сигурно утре пак слънцето ще изгрее, но ако няма парламент, няма бюджет, няма увеличение на пенсиите, няма компенсации за тока, няма енергийно бедни", отбеляза лидерът на БСП.

И напомни, че има растящи цени и има невъзможност парламентарната демокрация да отговори на това и да подкрепи народа си за зимата. "Ние не просто избираме личност. Ние решаваме два големи въпроса – ще преведем ли хората през зимата или отиваме на избори. Затова мислете, както казва господин Рашидов. Иначе сигурно ще стигнем до съгласие за личност, която да е председател на парламента", коментира Нинова.

"Моето лично впечатление е, че като че ли има нагласи за избори. Ние много трудно извадихме БСП от етикета статукво. И влязохме в съюз с онези партии, които появиха се по-нови, но започнахме промяната. Излязохме от формата на статукво и станахме една от партиите, които наистина искаха промяна. Моето усещане сега е, че се връща онзи дух на разделяне на партии на статуквото и партии на промяната. Защо не можем да стигнем до съгласие? Защото някой се опитва отново да ни пакетира – вие сте статукво, ние сме промяната", поясни тя.

"Уважаеми колеги Петков и Василев, работихме заедно, мафията ни би заедно, но това което чух днес, ние не приемаме. Репликата – трябва да се видим в зала Запад, за да бъде всичко публично е индиректно обвинение , че ние всички други партии сме се събрали на най-официалното място в парламентарната зала нещо задкулисно. Няма да позволим никой да върне БСП в образ на някакво задкулисие", добави Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че днес, на председателски съвет са постигнали крехко съгласие да си оттеглят кандидатите, защото се видяло, че никой не получава подкрепа. "И че може би ще се обединим около принципен въпрос, не около личност. Принципно и приемливо най-възрастният, който открива заседанието да го изберем, да изберем заместници и те да му помагат, да стане екип и да тръгне парламентът. Крехко съгласие, което трябваше да стиковаме с парламентарните си групи. Аз го направих, ПГ прави този компромис", подчерта лидерът на БСП.

"Ние правим разумен компромис, ние с Вежди Рашидов имаме много битки, но днес въпросът е по-голям – ще има ли парламентарна република и ще има ли грижа за хората? На последния председателски съвет това крехко съгласие се разпадна поради различни претенции. Затова в такъв случай към този момент не оттеглям кандидатурата на Кристиан Вигенин. Той отговаря на критериите на колегите", допълни Нинова.



Още по темата: общо новини по темата: 843
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: