Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кошлуков: След 45 години комунизъм и атеизъм българите имат нужда от просвета
Автор: Екип Burgas24.bg 17:12 / 24.06.2020Коментари (17)2075
©
Предаването "Вяра и общество" ще остане. Това заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

"Не само ще го има, но ще направим още религиозни предавания", обяви той след като бе изслушан от Съвета за електронни медии.

"Вярвам, че след 45 години комунизъм и официален атеизъм, който беше издигнат до ранга на квази религия при предишния живот, България и българите имат нужда от много повече религиозно образование, много повече религиозна просвета и възпитание, много повече информация. Връзката е загубена", обясни Кошлуков и отново повтори, че заради това ще има още повече религиозни предавания, а "Вяра и общество" категорично ще го има. 

На въпроса дали Горан Благоев ще го води, директорът на БНТ обяви, че това предстои да бъде решено. "В момента той е представил болничен лист и го няма", каза Кошлуков.

"Предаването провежда тази антицърковна, тенденциозна и субективна политика и Светият Синод, както и вярващите, многократно са го казали", каза Кошлуков.

Той подозира, че "чашата е преляла най-много, защото Светият Синод рядко взима едно решение два пъти, но вероятно с опита за дискредитация на Св. Серафим Соболев Софийски Чудотворец това се е случило". (Вероятно има предвид решението представители на БПЦ да не участват в предаването "Вяра и общество", каквото решение имаше през 2016 г. - б.р.).

"Това светотатство е богохулство", каза Кошлуков относно излъчени мнения в предаването "Вяра и общество".

"Светиите се посочват от Бога. Знаете, че за да се канонизира светец, трябва да има засвидетелствани чудеса. Идете да видите при Св. Серафим Соболев какво става в църквата", заяви директорът на БНТ и посочи към криптата под Руската черква в центъра на София, където се съхраняват мощите на Св. Серафим Софийски Чудотворец и хиляди вярващи не само от България намират утеха и търсят помощ.

По думите на Кошлуков няма как духовник да дойде в предаване, където хулят Бога, той ще си погуби душата, няма как да стъпи там.

Директорът на БНТ каза, че предаването е класифицирано в телевизията като образователно, а в отчета на медията пред СЕМ е като предаване за култура,религия, наука. "То не е публицистично, което означава, че не може да се занимава с политика, а то се занимава", допълни Емил Кошлуков.



Още по темата: общо новини по темата: 1303
18.06.2021 »
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
предишна страница [ 1/218 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ПОРЕДНИЯ КРИМИНАЛЕН ПРЕСТЪПНИК ,КРАДЕЦ, ЛЪЖЕЦ , ИЭМАМНИК 100%
0
 
 
Язък, е адашът ми като одъртя взе да изкукуригва и да се излага, а чувството му за хумор сякаш постепенно изчезна. Беше уникален хуйбавец манекен още като учеше в ЕГ-Пловдив и приличаше много на Бойко Трифонов от група"Атлас"-солист на групата преди Дони(Добрин Димитров Векилов). После Емчо стана още по-хубав като водеше Фък Торът Комшолуков по ТВ7 . Бях като залепена за екрана, за да му се възхищавам. А сега сами виждаме, че на нищо не прилича с гадното си поведение. Не одобрявам постъпките му и реформите му след като стана шеф на БНТ. От километри се вижда, че Кошлуков е като слуга на Дебелян Пеевски. Нека Кошлука да каже има ли държава в света с два синода. Няма! Между впрочем си е зарязал туитъра, там се виждат част от шегите му, много се смях като ги разгледах преди малко. Жив и здрав е адаша, много му здраве. Дреме ми на шапката какво си мисли като ми чете обидите към него.:)
0
 
 
Г-н Кошлуков, българите са просветени, но им липсва вяра в себе си, а не извън тях. Престанете да пробутвате алчните ши*ани попове, който нямат нищо общо с извънземно управление, както и да го наричат. Ако се вгледате в историята, ще установите, че религията е в основата на повечето войни и напрежение по света. Осъзнайте, че причините за общите и лични беди идват от самите нас и нашите решения. Проблемите не се решават от невиждани и нечувани трети лица/сили. Вяра определено ни е необходима. Вярата в самите нас като индивиди и като народ.
+1
 
 
Аман от комунисти които се правят на демократи. Айде айде той и Боко е същия
+2
 
 
Брей....много разбира този Кошлуков! Просвета? Ще каже, че сме в килийно училище и едва ли не не знаем какво е християнски празник! Българите са просветени г-н Кошлуков, но вие само се чудите къде да се наврете за да си изкарате заплатата.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: