Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кошлуков за "Умно село": 20 години един и същи човек прави едно и също предаване
Автор: Екип Burgas24.bg 12:49 / 09.01.2020Коментари (7)1962
©
БНТ ще възстанови стара своя традиция, като възроди т.нар. телевизионен театър, съобщиха в сутрешния блок на националната телевизия генералният ѝ директор Емил Кошлуков и директорът на Народния театър Мариус Донкин.

"Веднъж в едно интервю мимоходом споменах, че би било добре да се възстанови телевизионния театър. Благодаря на г-н Кошлуков, който много бързо и организационно помогна това да се случи", каза Донкин.

Ние можем да произведем нещо повече, обясни генералният директор на БНТ.

"Ние сме длъжни по закон да даваме достъп на хората до такова изкуство. Имаме записани неща, имаме и нови, които трябва да направим, защото това е културна памет. Аз искам да направим сътрудничество с културните институции - трябва да направим разказ за театъра, един сериал от 10 епизода за историята на Народния театър. Същото трябва да стане и с Операта, балета, ами за музей защо да не направим?", добави Кошлуков.

Емил Кошлуков коментира критиките по повод свалянето от ефир на предаването "Умно село".

"Има едни хора, които, като им спреш заплатата, пада цялата култура в държавата. С цялото ми уважение, след 20 години, един и същ човек прави едно и също предаване, в една и съща телевизия. Той вече се е развил...", заяви генералният директор.

И добави: "Ако приемем, че Ути прави кулинарно предаване и приемем, че ние не правим, разбирате логиката да вземем външен продуцент. Но в документалистика и очерци ние го имаме, ние го правим това нещо. Всеки един от продуцентите в Дирекция "Програма" ще ви направи такъв очерци, такова предаване. Само откакто аз съм в телевизията, съм пуснал четири предавания за култура."

Ново в програмата

От началото на годината по БНТ тръгват няколко нови предавания. Едно от тях е музикалното "Моят плейлист", което ще се излъчва всеки вторник от 22 ч с водещ радиожурналкистът от "Тангра" Васил Върбанов.

На 15 януари стартира ново разследващо предаване - "Следите остават" с Богдана Лазарова, която е дългогодишен разследващ журналист.

Още този уикенд - 11 и 12 януари, започва и новата рубрика "След новините". Тя ще се излъчва след централната емисия "По света и у нас", а първото ѝ издание ще е за водната криза в Перник.

Скоро в ефира на БНТ зрителите могат да очакват и новото развлекателно шоу с водещ музиканта Добрин Векилов - Дони.

Търсят се стажанти

БНТ стартира и стажантска програма "БНТ Академия", която ще даде възможност за обучение и развитие на млади кадри от НАТФИЗ, Софийския университет, УНСС, НБУ, бе анонсирано още в интервюто.

"Искам да го направим, да го разпишем като учебна програма. Проведохме разговори и с Европейския съвет за радио и телевизия - EBU, за да дойдат и техни обучители", поясни Емил Кошлуков.

Той коментира и подготвяните промени в медийното законодателство, свързани с финансирането на обществената телевизия:

"Най-важното е финансирането. Искаме много ясно да се знае частта на субсидията как се определя, за да знаем ние какви пари ще вземем догодина и те трябва да са повече от това, което имаме сега. Вярвам, че този път ще имаме разбиране. Депутатите са склонни да подкрепят един добър закон."



Още по темата: общо новини по темата: 1303
18.06.2021 »
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
предишна страница [ 1/218 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кошлуков, защо това "Моят плейлист" не го замениш с българско име?Защо "...ПЛЕЙЛИСТ...?Това българска телевизия ли е...?
-1
 
 
кошлукчето просто изпълнява поръчка,иначе разбира от тАлАвизия колкото нено димов от екология!
-1
 
 
БНТ са деградирали тотално,като телевизия,ама и при "БТВ"е така.Пък за "Нова "да не говоря-там има индийски и турски сериали.
-2
 
 
Това ликомотиФците са много активни. До вчера реваха за стадиона ,днес за БНТ.Безделие пълно.
-1
 
 
Канал 1,2,3 и4 кой ги гледа тия телевизии..трябва да се закрият със Закон...набутали са се цели фамилии,роднини....Цяла София работи в Телевизията
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: