Костадин Марков, РБ: След изборите трябва да намерим сили и да съставим правителство

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:36 / 07.03.2017
2149
Ние сме обречени оттук нататък България да се управлява в коалиции. Трябва да намерим сили и да съставим правителство, защото, ако в момента си позволим да влезем в изборна спирала, застрашаваме председателството на България на Европейския съюз и стабилността на държавата.

Това каза Костадин Марков в предаването "Още от деня" по БНТ1. Марков е водач на Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" в Бургас. Той трябваше да влезе в дебат с представител на "БСП - лява България", който обаче не се яви в студиото.

"Може би след сутрешното изказване на лидера им Корнелия Нинова са решили да спрат медийните си участия. Даже вече се притеснявам да не са поели курс към революционна борба и г-жа Нинова да е слязла от коня и да се е качила на танк, защото по мирен начин не виждам как ще спечелят изборите", каза Марков на шега, допълвайки, че все пак се надява БСП да влязат в дебат по важните теми. Марков сподели и своите очаквания за следващия кабинет.

"В следващия парламент не може да се постигне конфигурация без участието на партиите - формат ЕНП, плюс подкрепата може би отново на патриотите или на г-н Марешки. Не виждам друг вариант да се състави правителство. Единственият възможен кабинет е дясноцентристки", заяви още Марков. Той изрази мнение, че дори Корнелия Нинова да спечели изборите с 0,1% преднина няма опции за съставяне на правителство.
Относно програмата на реформаторите, Марков сподели, че тя включва много решения, които ще помогнат за развитието на малкия и среден бизнес, който е гръбнакът на икономиката.

"Искаме ДДС да падне с 0.25% на година, което за четири години прави 1%. По наши сметки 1% означава половин милиард лева, които ще отидат в потребление и в инвестиции. Другото, което предложихме, е да се вдигне прагът за регистрация по ДДС - от 50 000 на 200 000лв. Така ще облекчим фирмите от разходи и счетоводители и хората ще работят спокойно", разясни първият в листата на реформаторите.

Костадин Марков каза още, че е обнадежден, че заедно с новите коалиционни партньори, сред които и партията на Светльо Витков, ще постигнат добрия резултат на Реформаторския блок от предишните парламентарни избори.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (365):
18.08.2020 Иван Портних към Румен Радев: Варна е интелигентен град! Варна няма нужда от юмруци и разделение!
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.05.2017 Марешки ще си даде сам имунитета, не съжалява за шамара
05.05.2017 Кутев: Срещата между Цацаров, Гергов и Дончев трябваше да остави следа
05.05.2017 Валери Симеонов: Един от нас да се издъни и всички сме свършили!
04.05.2017 България вече официално има ново правителство
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).