Костадин Паскалев: За да получи нова енергия, БСП трябва да има ново ръководство

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
21:09 / 09.01.2023
1192
За да получи нова енергия БСП трябва да има ново ръководство. Това каза в предаването "Това е България" на Радио "Фокус" Костадин Паскалев, член на НС на БСП. Той е инициатор на инициативата за обединение на лявото. Паскалев каза, че на 29 ноември е била първата среща, на която е била изразена ясната воля, че е необходимо да се коментират идеите за обединението на база на политики. 

На 19 януари 2023 год., в Пловдив предстои втора такава среща. На нея отново ще се обсъждат идеи и принципи за постигане на ляво обединение, процесът продължава, каза Паскалев.

"Реално ние говорим все още за основните идеи и принципи, които са част от този диалог, но няма да взимаме решение. 

За политическата обстановка в страната Паскалев каза, че сме свидетели на "хлъзгане по повърхността", а не влизане в дълбочина в проблемите на държавата. Като че ли този парламент не иска да се заеме с реалните проблеми на хората. 

Според него, участие на БСП във всякакви договорки при третия мандат ще бъде изключително безпринципно. "Пределно наясно сме, че БСП има своите решения да не участва в правителство, с подкрепата на ГЕРБ и ДПС и смятам, че след като има изразена принципна позицияь тя трябва да се отстоява", каза Паскалев.

По думите му, на този етап не могат да бъдат реализирани идеите на левите. Обединение за по-широко ляво пространство на следващите избори ще даде едно много по-значимо представителство и реално може да се стигне до една ляво политическо обединение, което да завоюва по-сериозно политическо пространство.

На предстоящата среща на 19 в Пловдив ще бъдат обсъждани проблемите по темите финанси, икономика, енергетика, земеделско стопанство, социална политика, анти монополна политика, образование и здравеопазване.

Най-силната тревога е загубата на надежда у българския избирател, унищожаване на надеждите на българските към по-добър живот и липса на перспектива, коментира още Костадин Паскалев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (102):
13.02.2023 Калоян Паргов за БСП: Този конгрес е еманация на управлението на Корнелия Нинова
11.02.2023 Нинова оцеля, изключват Кирил Добрев
11.02.2023 Станишев: Ръководството на БСП трябва да бъде подменено
11.02.2023 С викове "оставка" недопуснатите делегати от БСП нахлуха на конгреса
11.02.2023 Конгресът на БСП започна със скандали и искане на оставка на Нинова
11.02.2023 Корнелия Нинова откри 50-ия юбилеен конгрес на БСП
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия" в следв...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", мантинелата е буквално премазан...
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).