Костадинов: Истинската заплаха за националната сигурност е Пеевски

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
13:11 / 23.01.2024
938
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов излезе с остра позиция, след като управляващото мнозинство внесе проект на решение за промяна в Правилника за дейността на Народното събрание, с което да отнемат председателството на "Възраждане" върху Комисията за службите за сигурност. 

Костадинов смята, че случващото се е опит на Пеевски да овладее службите: "Не става дума за работата на Комисията за контрол на службите, за работата в нея или за председателското място. Това, което е сигурно, е, че заплахата на националната сигурност идва от една личност опетнила България, готова да продаде българския народ, за да задоволи икономическия си апетит и жаждата за власт".

Костадинов смята, че евроатлантическите ценности на Пеевски са "смокиново листенце", които прикривали "ненаситният му стремеж за власт". 

"Тук няма евроатлантическо мнозинство. Има Пеевски и слуги. Очевидно е, че  държи лидерите на другите партии, а те дали знаят какво ще им струва прегръдката с Пеевски, е не само техен проблем, а и на тези, които ги избраха и изпратиха в Народното събрание, за да сътворят позорната сглобка", казва още Костадинов.

Според лидера на третата политическа сила истинската заплаха за националната сигурност на България била Пеевски. Той припомня, че председателя на ПГ на ДПС е санкциониран по "Магнитски"

"Овладяването на държавата минава през подчинение на службите. Кой го иска и как ще го използва е очевидно", заявява той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (951):
13.05.2024 49-ия парламент: Равносметката
09.05.2024 Румен Радев за промените в Закона за хазарта: Чакам експертите си, за да взема окончателно решение
08.05.2024 Започва инвентаризация в "Лукойл"
06.05.2024 Отиде си народен представител и бивш евродепутат
01.05.2024 Йотова с първи коментар за промените в хазарта: Набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят
01.05.2024 Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
Още новини от Национални новини:
Трябва ви потребителски или ипотечен кредит? Първо се допитайте д...
Въвеждането на еврото ще бъде съпроводено с мерки за цените
След абитуриентски бал: Двама ученици на по 14 години са с тежко ...
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...
Вътрешният министър: Максимум до 6 месеца тол камерите ще снимат ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).