Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Костадинов: Кирил Петков спешно трябва да бъде поставен под запрещение и освидетелстван!
Автор: Екип Burgas24.bg 10:18 / 30.06.2022Коментари (5)727
©
От пресцентъра на ПП "Възраждане" изпратиха до Varna24.bg декларация, която Костадин Костадинов прочете от парламентарната трибуна на заседанието на 47-то Народно събрание на 29.06.2022 г. Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Историята помни действията и бездействията на всички управлявали страната ни и последиците, които са предизвикали те. И докато ние не можем да променим миналото, то ясно трябва да си даваме сметка, че градим бъдещето и днес ние пишем новата българска история.

В изминалите дни 47-то Народно събрание се записа в историята с предателство. Предаде българите в Македония под натиск от външни сили и предавайки националните ни интереси в името на този натиск. Изпаднахме в унизителната ситуация един от съпредседателите на една парламентарна група - "Демократична България“ да звъни на френския посланик, за да пита ще успеем ли да изпълним нарежданията навреме, за да може ние – страна-членка на Европейския съюз да угодим на Северна Македония, която все още не е.

В българския народ още не е отминала горчивината от предателството и идва следващото безумно решение. Този път то е еднолично взето  от министър-председателя в оставка. Вчера Кирил Петков взе решение да изгони от България 70 руски дипломати, при това, според официалната информация на МВнР при налични 40, което означава, че според Кирил Петков най-вероятно и секретарките, готвачите и шофьорите в посолството също са дипломати. За тази негова приумица той няма решение на Министерски съвет, няма решение и на Коалиционния съвет. Нещо повече, неговото хрумване дори не е обсъждано с тях и е взето в отсъствието на министъра на външните работи в оставка - Теодора Генчовска.

Действията на премиера са грубо погазване на Конституцията, за което той носи персонална, лична отговорност. И ако бяхме  правова държава с действащ независим главен прокурор, днес той щеше да влезе в правомощията си и да поиска поставянето на премиера под запрещение.

Не знам дали осъзнавате, че Кирил Петков е опасен за България. Очевидно обсебен от мания за власт, е готов да направи всичко, за да се задържи на поста, на който е все още. Вероятното му желание е да угоди на американските си господари, които вчера събраха васалите си в Мадрид на среща, му дава надежда, че ще му дадат втори шанс да оглавява държавата, води до нанасянето на непоправими щети за всички българи. Нанася ги еднолично и необмислено.

Масовото изгонване на дипломати, което е безпрецедентно в историята на българската държава от 1878 г. насам, и закриването на консулства в двете държави нанася силен удар на взаимоотношенията между тези страни, то е знак  за изключително влошени отношения и е мярка преди най-крайната такава – започването на война.

Премиерът в оставка Кирил Петков спешно трябва да бъде  поставен под запрещение и да бъде задействана процедура по освидетелстване. В противен случай рискуваме неговото правителство не само да е най-вредното до момента, но и да предприеме действия, които да ни доведат до ръба на конвенционална война. Война, която не  е наша.

Днес премиерът в оставка е в ролята не просто на национален предател, обслужващ чужди интереси, а на особено опасен национален предател.

С действията си той заплашва националната сигурност на държавата, която и без това е разтресена от  поредица от каскадни кризи.

За съжаление днес човекът, който управлява държавата,  все повече заприличва на случаен минувач, който стъпва във властта без дори да си дава сметка нито какво е това, нито се интересува от интересите на България.

И накрая – тъй като мотивировката на изгонването беше, че всеки, който защитава чужди интереси, трябва да напусне страната – нещо, с което ние от Възраждане сме абсолютно, напълно съгласни, задаваме следния въпрос:

Кога Кирил Петков и народните представители от  ПП, ДБ, ДПС, ГЕРБ и БСП., които миналата седмица гласуваха предателство по националните интереси на България за Македония, ще напуснат страната?", гласи обръщението от парламентарната трибуна на Костадин Костадинов.



Още по темата: общо новини по темата: 202
02.03.2024 »
27.02.2024 »
26.02.2024 »
26.02.2024 »
14.02.2024 »
08.02.2024 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
....едните са за затвора, другите като тоя за лудницата....
Aнонимен
на 30.06.2022 г.
+1
 
 
И тебе трябва да те изритат руска подлого. Плачеш а? Загуби си работодателите. Тайната връзка пропадна.
Aнонимен
на 30.06.2022 г.
+2
 
 
абсолютно прав е костадинов
+1
 
 
Костадинов-Копеикин ти Също трябва да си под Запрещение РУСКИ ПОДЛОГИ С НИНОВА.
+1
 
 
Съгласен съм с г-н. Костадинов ,но с Петков да приберат и него, че той е за осведетелстване отдавна
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: