Костадинов: САЩ са готови да водят тази война до последния украинец, а може би и до последния българин

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (17)
11:52 / 19.03.2022
983
"Ако американците държат толкова много да дадем някаква помощ на Украйна, аз предлагам да им дадем същата помощ, каквато те са ни дали - чертежи. Чертежи може да им нарисуваме веднага". Това коментира по време на протеста на "Възраждане" лидерът на партията Костадин Костадинов, предава репортер на Sofia24.bg.

Той уточни, че този протест е срещу опитите България да бъде намесена във военния конфликт: "Било чрез леко въоръжение, било чрез тежко въоръжение - противоракетни системи или самолети, или чрез ангажиране на територията на България на още американски войници, на още американски бази, защото това са начините по които България може да бъде включена във военния конфликт".

"Американският военен министър идва неканен, до колкото знам той няма покана. Беше скрита първоначалната дата, на която трябваше да го очакваме. Вчера този чужденец обикаляше българската територия хазяйничейки, правейки оглед на своите войски в чужда държава. Оказва се, че той тук се държи все едно в вкъщи, а ние сме като чужденци в собствената си държава", изтъкна Костадинов.

Той добави, че е унизително "този чужеднец" (бел. ред. Лоид Остин) да привиква българския министър-председател в неработен ден: "Днес е събота. Очевидно е, че цялата ситуция в Украйна изнервя американците, защото в Украйна не се води война между Русия и Украйна, води се война между САЩ и Русия. Очевидно е, че САЩ са готови да я водят тази война до последния украинец, а, може би и до последния българин, не знам. Всичко зависи от това дали България се управлява от Министерски или Марионетен съвет", коментира още Костадин Костадинов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (17)

Още по темата (4310):
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
13.03.2024 След полемиката, която предизвика, папата отново осъди "безумието на
войната"
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).