Коя е Христинка Иванова, убеждавана да напусне ИТН

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
21:58 / 14.06.2022
997
Да!". Това беше единствената дума, която депутатът Христинка Иванова каза на вчерашната пресконференция на "Има такъв народ". Макар изявата ѝ да беше кратка, именно това събитие я изстреля във фокуса на общественото внимание, коментира БНТ.

На пресконференцията си вчера "Има такъв народ" пуснаха запис на разговор между Иванова и вече отцепилия се от партията спортен министър в оставка Радостин Василев, в който той я убеждава да го последва.

В записа, който беше почти единствената възможност на аудиторията да чуе гласа на Иванова, тя казва: "Мен никой не ме знае. Аз мога да си отида и на село", обяснявайки, че не държи на всяка цена да остане в Народното събрание.

Откъде обаче идва депутатката и с какво се е занимавала там?

Политическата кариера на Христинка Иванова тръгва от Долна Митрополия в далечната вече 2007 година. Тогава Иванова е част от листа, но за местни избори и от името на НДСВ. Няколко години по-късно - през 2013 г., името ѝ вече се свързва с друга партия - основаното от Меглена Кунева движение "България на гражданите" - като общински председател за Долна Митрополия.

След като става част от "Има такъв народ", Христинка Иванова влиза в листите за парламентарните избори миналата година, но на неизбираемо място. След като доскорошният ѝ съпартиец Радостин Василев е избран за спортен министър обаче, на негово място в парламента влиза Венцислав Петков. След като и той е изтеглен от Василев към Спортния тотализатор, редът за депутатско място идва на следващия в листата на "Има такъв народ" - Димчо Дешев. Той обаче се отказва, което се превръща и в шанс за Христинка Иванова.

Като народен представител, Иванова е член на две комисии - по въпросите на децата, младежта и спорта и по земеделието, горите и храните. Международната ѝ дейност пък включва участие в цели шест групи за приятелство - с Австралия, Египет, Канада, Колумбия, Швейцария и Япония.

Макар в сайта на парламента да няма никаква информация за нейния трудов стаж, проверка в онлайн пространството показва, че преди да влезе в голямата политика, Христинка Иванова се е занимавала с организиране на семейни тържества, както и на ритуални обреди. И тази част от биографията ѝ се реализира в Долна Митрополия.


Виж коментарите (1)

Още по темата (748):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
28.07.2022 Тома Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни
Синът на известен наш бизнесмен: Без да се замислих, приех покана...
4-дневната работна седмица ще бъде катастрофа за държавата, смята...
Внимавайте, ако повече от 30% от месечните ви доходи отиват за вн...
Сергей Станишев обратно в България
Министърът на туризма обсъди перспективи за развитието на район С...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).