Красимир Каракачанов: Българският народ има свои национални интереси

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:41 / 20.07.2023
476
Днес се навършват 120 години от най-масовия бунт на българите срещу турския поробител. На Илинден 1903 г. избухва Илинденско-Преображенското въстание, което е своеобразен връх в българската национална революция.

Преди 120 години на тази дата българите в Македония, организирани и ръководени от своята Организация ВМРО, се вдигнаха на най-голямото българско въстание срещу турските поробители. Въстанието започва в с. Смилево, където се намира Главният щаб на въстаниците, начело с Даме Груев, поручик Борис Сарафов и Анастас Лозанчев. 200 въоръжени мъже нападат турски гарнизон и го разгромяват, пише във "Фейсбук“ почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов.

Днес отново ще видим български политици, депутати, министри, които в скъпите си костюми и лъскави служебни автомобили ще се появят на тържествата из цяла България. Те за пореден път ще ни говорят клишета за героизма на въстаниците и папагалски ще повтарят опорките си за европейските ценности и идеята за свобода и демокрация. Но нека си зададем въпроса единни ли сме днес като народ. Готови ли сме солидарно да защитаваме правата на всички българи в и извън пределите на България? Готови ли сме да пожертваме не живота си, но дори само един час от времето си, за да направим нещо полезно в името на целокупния български народ и най-вече за онези българи в Македония, които днес - не под турско робство, а уж в свободна държава, наречена Северна Македония - са подложени на същите репресии и издевателства, на каквито бяха подлагани от турските власти преди 120 години. Това е големият въпрос 120 години по-късно. За съжаление отговорът няма да е приятен. Българският народ е разделен, апатичен, не сме готови да се борим за собствените си права в свободна България, а само единици се сещат и за онези българи, останали в Македония, Западните покрайнини, Молдова и Украйна, пише Каракачанов и е категоричен:

"Днешните български политици всяват разделение и омраза. Едните силно обичат Русия, другите силно я мразят, взаимно обвинявайки се в национално предателство. Едните в името на т.нар. европейски ценности и солидарност са готови да ни вкарат във война, ако им "свирнат“ от Брюксел и Вашингтон, а другите се заканват да ги разстрелват и пращат в лагери, защото били продали Русия. Жалка картинка.“

Българският народ няма нужда да следва нито Брюксел и Вашингтон, нито Пекин и Москва! Българският народ има своя история, свои герои и свои национални интереси, които да следва. И евроатлантическите и евроазиатските емисари не са му необходими. Илинденско-Преображенското въстание е един от примерите, които трябва да ни вдъхновяват да вървим към единство на българската нация, отстояване само и единствено на българския национален интерес в името не на някакви измислени интернационалистически и глобалистки ценности, а в името на България, целокупния български народ и бъдещето на българската нация, заявява още почетният председател на ВМРО.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...
Детето на Божанков е стреляло със законен револвер, оставен без н...
Борисов: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на правителство, не ми ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).