Красимир Вълчев: Много деца не знаят български!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:03 / 13.09.2017
1467
"Много деца, завършили училище, не знаят български. Причината за това е, че не са обхванати от системата за предучилищното образование, детската градина също е тази, която трябва да ги научи първо на български и след това постоянното посещаване на училище ", каза в предаването "Здравей, България" министърът на образованието Красимир Вълчев.

Министърът е на мнение, че правителството трябва да направи така, че да вкара децата в училище. "Не е задължително родителите да бъдат наказвани със затвор, ако децата им не ходят на училище", каза Вълчев.

"Все по-малък е дела на децата, които не посещават училище поради социални причини. Основната причина е културната - нежелание да се посещава училище", заяви образователният министър.

"Трябва да има и морков и тояга", категоричен е Красимир Вълчев.

Във връзка с черно-белите учебници, министърът каза, че такива винаги е имало, особено в по-горните класове и ще има. Той напомни, че учебниците се избират от учителите. Според него основният проблем е бил в репликата за по-притеснените ученици. Вълчев все пак поясни, че по-голяма част от учениците ксерокопират учебниците и имат черно - бели учебници и то с доста лошо качество.

Красимир Вълчев сподели, че помни все още първия си учебен ден. Той е прекрачил за първи път прага на училището в град Гълъбово, а търпелива и мила е била класната му в първи клас. Министърът помни и първата си двойка. Тя е била по биология.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).