Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Криминалисти възхитиха ограбен младеж с професионализъм, върнаха му 6000 лева
© Burgas24.bg
Крадец отмъкна 6 000 лева от колата на млад мъж от Асеновград, а криминалистите реагираха мигновено и го заловиха, накараха го да върне парите, научи репортер на Plovdiv24.bg.

Случката се разиграла на 21 септември в Асеновград, когато 30-годишен мъж тръгнал с колата си към банката, за да погаси заем. Той сложил 6 000 лева в жабката на автомобила и потеглил. По пътя за банковия клон се отбил до магазин като оставил за няколко минути колата отключена и без надзор. През това време мъж на средна възраст грабнал плика със събраната сума и побягнал.

Минувач станал свидетел на кражбата, тръгнал да гони и хване джебчията, но не успял. Криминалистите от местното районно управление буквално за няколко дни установили и задържали 61-годишния крадец, който е от квартал Горни Воден и е с богато криминално минало. Парите на ограбения младеж били възстановени, а той останал възхитен от светкавичната реакция на полицията. Няколко нощи пострадалия не спал от притеснение за грозно отнетите му пари.

"Желая да изкажа искрени и дълбоки благодарности към полицаите. Смятам, че работата на тези млади хора е пример за професионално и доблестно изпълнение на служебния дълг. Щастлив съм, че имам възможност да изразя почитта си към тези често обругавани и подлагани на унижение и недоверие служители на реда, чиито усилия и жертви не рядко обществото не забелязва. Вярвам, че на такива примери е нужно да се дава гласност! Защото единствено чрез подобни действия, на отдадени на работата си служители, е възможно да се възроди, в обществото, изгубеното доверие към институцията – българска полиция", така изразява благодарността си близък на пострадалия асеновградчанин.

Инспектор Димитър Тютюнджиев и младши инспектор Руфаг Мехмедов от РУ Асеновград са младите криминалисти, които са задържали 61-годишния крадец. Те работят в полицията едва от няколко години, но са пример за подражание за това как в системата на МВР постъпват служители, които притежават смелост, честност и желание да изпълняват съвестно служебните си задължения като ловят престъпниците.

Все повече млади полицаи демонстрират чувството си за дълг да служат на обществото, преди няколко месеца от Plovdiv24.bg ви разказахме за служители от 3-то районно управление в Пловдив Борис Колачев и Симеон Каменов, на които бе предложен подкуп от пиян шофьор на КПП-то на Брезовско шосе, за да прикрият деянието му. На 7 октомври отново на млади полицаи от същото районно, беше предложен "рушвет" - златно кюлче, за да не докладват, че пловдивчанин е шофирал след солидна почерпка с водка. Водачът веднага бе задържан, а няколко дни по-късно и осъден.

Преди да седнем да критикуваме родната полиция да не забравяме, че във всяка сфера има изключения, има хора, които са на работното си място, просто, за да вземат месечната си заплата, има такива които злоупотребяват с поста си, но има и съвестни професионалисти, които не бива да остават незабелязани.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На полицаите-браво,но този,с какъв ум е оставил,колата отключена,а парите в нея!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: