Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кристиан Вигенин: Парламентът трябва да се фокусира върху проблемите на хората, бюджета и формиране на правителство
Автор: Екип Burgas24.bg 14:31 / 12.10.2022Коментари (0)463
©
"Има протокол и подход, който винаги е прилаган при старта на Народното събрание. Не трябва да се отдава чак такова внимание на този въпрос. В случая имаше подготвен списък на официалните гости, той винаги е включвал всички ръководители на дипломатически мисии в България и ръководители на различни институции.“ Това заяви зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин в ефира на Euronews и допълни: "Изведнъж се оказа, че кампанията или не е свършила за някои политически сили или започва още преди старта на Народното събрание“, коментира той, визирайки “Демократична България“, които възразиха Митрофанова да бъде канена на старта на Народното събрание.

По думите на социалиста страната ни има дипломатически отношения с Руската федерация и по никакъв начин те не са нарушени, затова няма и причини да нарушаваме дипломатическия протокол. "Ако трябва да има някаква реакция на българската страна, това се прави по официалните канали, чрез позиции на Външно министерство, каквито не сме видели. Да не говорим, че премиерът и президентът се забавиха повече от ден, за да коментират случая със заместването ни в разрушаването на част от Кримския мост“, заяви той. "Това, което се опитват да направят нашите колеги, е абсолютна дилетанщина от гледна точка на международното право. Ако се опитват да направят някаква демонстрация, ние не участваме в нея, да го направят колегите, които очевидно формират някакво мнозинство в тази посока“, каза още социалистът.

Вигенин потвърди позицията на левицата, която е против предоставянето на военна помощ за Украйна. "Ние сме се обявили против войната, против действията на Руската федерация в Украйна, но в същото време изпращането на военна помощ е замесване в конфликта, макар и непряко. До този момент сме успели да се опазим от това“, коментира той и попита каква военна помощ изобщо може да предостави България, тъй като не сме в състояние да го направим.

"България е заявила своята позиция - осъдила е агресията, има позиция на Народното събрание. Да, БСП има различия в две посоки - едното е предоставянето на оръжия и второто е свързано със санкциите. В годините те не само не доведоха до резултат, а стигнаха до война“, припомни социалистът и допълни: "Трябва да започнат по-големи усилия на всички равнища да се говори не за война и военни решения, а за политически такива. Ако този конфликт продължи по същия начин, ще видим още разрушения, още жертви“, прогнозира социалистът.

Според Кристиан Вигенин във фокуса на парламента се очертава не да бъдат проблемите на българските граждани, а една второстепенна тема - предоставянето на оръжия за Украйна. "ДБ направиха заявка, че това ще е първото нещо, което ще вкарат в парламента. Аз не знам в кой свят живеят нашите колеги, но на фона на проблемите, които срещат българските граждани, разбирам защо все по-малко хора гласуват на изборите“, заяви той.

"Ако искаме сериозно да подходи Народното събрание и българските партии, трябва да се фокусираме на първо място върху най-належащите проблеми - предстоящата зима и да направим така, че хората да минат през нея, както и да приемем адекватен бюджет. Да се опитаме да формираме сериозно правителство, което да се заеме с тези неща“, обясни Вигенин и посочи принципната позиция на БСП, че с мандат на ГЕРБ няма да участват в каквото и да е било правителство.



Още по темата: общо новини по темата: 843
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: