Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Автор: Екип Burgas24.bg 21:27 / 05.05.2022Коментари (0)2015
©
“Важното е, че българското общество може да се разпознае във вчерашното решение. Защото каква тежест би имало да пратим боеприпаси на Украйна, вместо да им помогнем да изнесат 10 млн. тона пшеница.“ Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин в ефира на БТВ и допълни, че всеки трябва да направи своите малки компромиси, за да се стигне до единство по важните въпроси.

"Първа точка в това решение не е помощта за Украйна. Първа точка е искане към правителството да предложи пакет от мерки за справяне от последиците с тази криза. Последиците от тази война не са само за Украйна и Русия. Те имат много измерения и част от тях бъркат дълбоко в джоба на всеки български гражданин“, добави социалистът и подчерта, че червената линия на БСП, а именно без оръжия и боеприпаси е била спазена.

По думите му социалистите имат редица предложения и от седмици се опитват да поставят фокуса върху същинските предизвикателства и проблеми, а именно инфлацията, икономиката, както и енергийната и продоволствена сигурност на страната.

"От самото начало на създаването на правителството се знае, че въпроса с РСМ е чувствителен за нас и по наше искане беше разписан специален текст за това в коалиционното споразумение. Имаме много ясни принципи и това е много важно в една такава коалиция“, коментира Вигенин относно ситуацията със северната ни съседка.

Според него БСП има стабилизиращ ефект в тази коалиция и даде за пример как след днешната намеса на социалистите е прекратен назряващ конфликт заради спора за комисиите между останалите коалиционни партньори. "Няма никакво значение колко човека има една или друга партия в парламентарната комисия, когато хората не могат да си купят хляб, когато чувстват несигурност за утрешния ден. Когато не знаят ще има ли бензин, защото ето сега се вижда, че се обсъждат въпроса за спирането на вноса за петрол, което ще бъде проблем за нашата рафинерия“, добави заместник-председателят на Народното събрание.

Вигенин бе категоричен, че БСП е най-предвидимата партия и това дава възможност на техните коалиционни партньори да знаят какво да очакват от социалистите. "Аз смятам, че трябва да престанем да дълбаем конфликтите в българското общество, особено в тази ситуация, в която се намираме“, каза още заместник-председателят на социалистите.

Социалистът коментира и новосъздадените партии на Манолова и Янев и заяви, че до момента не е чул те да се определят като леви. "То не е въпрос само до типажа, а каква политика предлагаш и отстояваш. Видяхме много еднодневки да минават в публичното пространство. Много от идеите, които отстояваме през годините ги виждаме в техните платформи. Не се притесняваме, защото имаме какво да покажем като политика и постижения, като част от управлението.“, допълни  депутатът от левицата.

Кристиан Вигенин изрази увереност, че по отношение на ситуацията с газта правителството ще се справи, но подчерта, че има значение кога и на каква цена.

В заключение социалистът каза, че по големите въпроси има координация в коалицията.  "Предстои ни сериозен разговор какво следва оттук нататък, защото много бихме искали да видим програма на правителството със срокове и ангажименти, което да даде сигурност на нас, които подкрепяме това управление, но преди всичко на българските граждани. Защото в ситуация на глобална несигурност е много важно народа да вижда в своите управляващи хора, които излъчват сигурност и увереност какво следва утре, след седмица, след месец. Това е нашата борба от днес нататък“, добави той.

По темата със спора за Паметника на съветската армия в София социалистът призова да престанем да дълбаем конфликтите в българското общество: “Може да подкрепяш Украйна и в същото време да си против събарянето на този паметник. Това е паметник на хора, които са спасили други хора от фашизма. Нека да прочитаме историята без нападки и фалшиви аргументи. В тези кризи последното, от което имаме нужда, е да се караме по второстепенни въпроси."



Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
20.04.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: