Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Крум Зарков от БСП: Пандемията осветли по брутален начин липсата на реформи
Автор: Екип Burgas24.bg 16:56 / 23.01.2021Коментари (1)990
©
"Пандемията естествено е голямо изпитание пред България, но не пандемията е виновна за рушенето на институциите. Не е пандемията виновна за систематичното погазване на всеки авторитет в България. Не е пандемията виновна, че благородната професия на учителите се извършва от хора в зряла възраст. Не е пандемията е виновна, че медицинските сестри в яслата, където ходи дъщеря ми, са също пенсионери - вършат своята работа със същата себеотдаденост, но го правят, защото пенсията не им стига и защото няма други, които да дойдат. Пандемията, с всичките си предизвикателства, осветли по брутален начин липсата на реформи и пропуснатите най-малко четири години от това управление". Това каза заместник-председателят на Парламентарната група на "БСП за България" Крум Зарков в предаването "Панорама" по БНТ.

Спирайки се на обсъждането в парламента на изборни правила, депутатът от левицата коментира: "Днес се обсъждаха изборни правила, които трябваше да направят две неща  - да кажат на здравите избиратели как да гласуват и как ще гласуват карантинираните. На тези два въпроса днес в парламента на първо четене не получихме отговори".

Зарков акцентира, че проблемът с изборните правила не се е появил едва покрай пандемията. "В този мандат това е дванадесетия път, в който се разглежда Изборния кодекс. Проблеми, които стоят пред изборния процес и които пораждат недоверие от години, не бяха решени нито веднъж от тези дванадесет пъти", разкри той. Социалистът посочи един от тези неразрешени въпроси, които БСП поставя вече няколко пъти - избирателните списъци. Той даде пример с  последните парламентарни избори през 2017 г., когато НСИ е преброил около 5,8 млн. души в България имащи право на глас, а в избирателните списъци е имало 6,8 млн. имена.

"Предложението ни за въвеждане на видеонаблюдение след края на изборния ден, когато започва броенето на бюлетините и попълването на протоколите, ще доведе до по-голяма прозрачност и по-голямо доверие в процеса. Това е и една от темите, която срещна голям консенсус сред всички опозиционни политически сили, включително и тези, които участваха на консултациите при президента", каза още Крум Зарков.

По повод начина, по който ще се извърши това видеонаблюдение, Зарков обясни: "Повечето избори в България се провеждат в училищни стаи, които са оборудвани с камери. Става дума да се даде разрешение тези камери да бъдат използване за онлайн предаване. Всеки български гражданин ще може да гледа на живо какво се случва във всяка изборна секция".

Като най-голямото предизвикателство пред БСП на тези избори Зарков определи представянето на програма, която да убеди голяма част от хората да гласуват за нея.

"Гледайки последните социологически сондажи, има две реалистични възможности за следващо правителство - коалиция и управление около ГЕРБ и коалиция и управление около БСП. Това е изборът на тези парламентарни избори и нашата цел е да убедим хората да ни дадат доверие да съставим правителство", отбеляза Крум Зарков.



Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Каква пандемия бе недоносен пе*ал. Нали до преди 2-3 месеца друго разправяхте.Ако майка ти не е Ана Заркова и за лимонада не може да си изкараш. Ако не ни изтипосате баджанака на Мунчо ще е този.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: