Култов за поколения варненци атракцион в Морската градина се превръща във все по-зловещо място

Автор: Пламена Николова
Коментари (10)
13:53 / 03.07.2020
1177
Култов за поколения варненци атракцион в Морската градина се превръща във все по-зловещо място, научи Varna24.bg от снимки, споделени във фейсбук страницата Beauty by KY.

Някогашната емблема на забавленията в парка, днес е потънала в мизерия и разруха и с успех може да служи за декор на филм на ужасите. 

Пощенска картичка с фотография на Христо Чукачев напомня за 80-те години, когато малчуганите се редяха на опашка, за да се повозят на количките или вагонетките на бобслея.

На фона на съвременните изкушения за децата, съоръженията изглеждат допотопни, но варненци, които днес са родители и дори баби и дядовци, си спомнят каква радост беше за всяко дете да "яхне" количка с ролкови колела и метално лостче за управление, за да се спусне до Офицерския плаж, често с ожулени колене и скъсани панталонки. След това адреналинът да се изкатериш с монорелсовото влакче нагоре до площадката държеше доброто настроение дълго време. 

Днес нищо не напомня за еуфорията на миналото. Бетонните улеи са обрасли в храсталаци, навред са разхвърляни боклуци, а грозни, тъжни и зловещи графити карат всеки, който дръзне да надникне там, да си тръгне бързо и да не се връща.  

За контингента, който ползва площадката за сбирки, говорят изхвърлените бутилки и следи от огън.

По-силна от човешката небрежност е единствено природата. Единствено зеленината напомня, че на това място може да кипи живот. 

Не е ясно защо до момента не е проявен инвестиционен интерес към забравеното кътче. Напълно възможно е да има добри проекти за неговото възстановяване, за които Varna24.bg ще се постарае да научи. 

Можем само да си пожелаем скоро отново бобслеят да се превърне в място на чудесата и слънчевата детска енергия.

Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия" в следв...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", мантинелата е буквално премазан...
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).