Култовият адвокат Крис Матурата, осъдил България за дреболия, нарече някои хора "професори по всичкология"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
23:25 / 23.06.2018
3701
"Съдът в Страсбург казва, че не е доказано по никакъв начин дали съм извършил нарушение, или не. Респективно, аз смятам, че не съм извършил нарушение!" Това заяви пред Plovdiv24.bg Кристиан Гьошев, адвокатът, който осъди страната ни за нарушение на чл.6 §1 от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи.

Пред Plovdiv24.bg той разказа подробно как се е стигнало до делото в Европейския съд по правата на човека. Поясни, че е предявил и обезщетение за неимуществени вреди, но съдът е отсъдил само разноските по делото в размер на 1000 евро.

"За вашите коментатори - любими мои, в кавички, професори по всичкология, които твърдят, че съм нарушил закона, съдът в Страсбург казва, че не е доказано по никакъв начин, дали аз съм извършил нарушение или не", обърна внимание Гьошев. 

Тъй като има празнота в Закона за административните наказания. Тя се изразява в това, че законодателят не е предвидил какво се случва, ако има има решение на съда в Страсбург, което установи нарушение на Конвенцията  за защита правата на човека. В такъв момент може да се стартира процедура, по която главният прокурор да инициира административно-наказателното производство. В случая обаче ще е не главният, а окръжният прокурор на Самоков.

"Аз смятам да подам искане към окръжния прокурор на Самоков, който да инициира производство пред Административен съд-София област. Т. е. да се започне делото по същество и да се произнесе съдът - за удовлетворение на пишещите, дали съм извършил нарушение, или не", каза още Кристиан Гьошев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).