Кървави размирици след опит за кражба на млада жена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
13:25 / 03.12.2016
1121
25-годишният Кънчо Рашков Кънчев от старозагорското село Калояновец е опериран по спешност в клиниката по коремна хирургия на Университетската болница в Стара Загора, след като е докаран там в петък към 19,30 часа с огнестрелна рана в корема. Куршумът от пистолет "Джерико" перфорирал тънко черво на пострадалия. 

Кънчо бил ранен по време на свада, в която се замесил в друго старозагорско село - Коларово. Той и двама негови авери на възраст 24 и 27 години изчакали да се стъмни и към 18,30 часа пристигнали с лека кола в Коларово, за да отвлекат млада жена. 

Тепърва разследващите ще изясняват със сигурност целта на отвличането. Според една версия Кънчо искал да си вземе булка, но според друга мургавите от Калояновец възнамерявали да включат момичето в трафика на проститутките. Нарочената жена обаче разбрала за намеренията на душманите си и потърсила закрила от свои колеги - мъже на 50, 37 и 28 години. Тя била работничка на арендатора от Стара Загора Димитър Димитров, на 57 години, който освен зърно гледа и овце в района на Коларово. Разправията между двете групи ескалирала малко преди 19 часа, като "аргументи" в нея били извадени брадви и ножове. Тогава дошъл арендаторът, който, според разкази в селото, бил нападнат от тартора на натрапниците Кънчо с брадва. За да се защити, Димитров първо стрелял във въздуха със законния си пистолет "Джерико", а след това последвал и изстрел в корема на младия мъж. В сбиването бил контузен в главата, но леко, още един от нападателите от Калояновец, мъж на 27 години. 

Сигнал за инцидента е подаден в районното управление на МВР В Раднево в 19,05 часа. Пристигналите на място полицаи успели да отърват от ромски линч стрелеца, който е задържан за 24 часа. Той предал на униформените доброволно законния си пистолет, с който стрелял. От участниците в инцидента са иззети още брадва и нож. 

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство за опит за убийство.


Източник: в. 24 часа

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Обявиха причините за катастрофата с автомобила на НСО
Честито на печалившите! България има нов тото милионер
Бойко Борисов: Инерцията и омразата от последните години вече има...
Първи снимки от катастрофата с Кирил Петков - на място има пожарн...
Ето какво казаха адвокатите на обвиняемия за стрелбата в Арбанаси...
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре. Има пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).