Лекар за починалата край Пловдив след ваксиниране: Нямам обяснение!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:35 / 13.03.2021
1299
Убеден съм, че няма да има причинно-следствена връзка относно смъртта на госпожата и поставянето на ваксината. Това заяви в ефира на "Събуди се" д-р Николай Брънзалов.  

"Медицината не е астрономия и не може да изчисляваме на 100% и да даваме гаранции на 100%. Мой близък почина по подобен начин и знам какво изпитват роднините на жената", каза той. Според него всичко ще се изясни съвсем скоро. 

"Най-лошото нещо, което може да се случи на една ваксина, е да започне с нея имунизация и да се спре именно по такъв повод. Знаете, че много хора още в началото бяха скептични именно към този препарат. Аз вече съм ваксинирал около 130 човека", призна лекарят. 

Той призна, че ваксинира хора от 33 години. "В нашите кабинети се поставят около 1 млн. ваксини. От вчера се питам кое вещество може да предизвика точно такава изява. Нямам отговор, а много пъти си задавах този въпрос", каза Брънзалов.

Лекарят призова хората да се успокоят и да поддържат връзка с личните си лекари. "Милиони хора са били имунизирани с този продукт. Бъдещето ще покаже за какво става въпрос. Към моментът естествено проблемът изглежда много голям", каза той.

"Не е препоръчително, ако първата доза е с "АстраЗенека", то втората да е с друга ваксина. До втората доза все пак има доста дълъг период. Тъй нареченият бустер (втора игла) е от 4-тата до 12-тата седмица. Ние в България избрахме срокът да е до 70 дни. Нека хората си наблюдават състоянието. В това време много въпроси ще намерят своите отговори", каза той. 

По думите му все пак трябва всеки да си сложи и втората игла. Той призна, че залага надежди и на ваксината на "Янсен". 

"Трябва да имаме масова ваксинация. При общопрактикуващите лекари има записани пациенти, които са най-нуждаещите се. Трябва най-уязвимата група да бъде обхваната най-рано, а после ще има за всички", каза той.

Виж коментарите (1)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).