Лекар за заплатите в НЗОК: Трябва да се увеличат с 30-40%

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:56 / 13.06.2022
552
Заплатите на служителите в НЗОК трябва да се увеличат с 30-40%. Такова мнение изрази в студиото на Нова нюз д-р Страшимир Генев.

"В една районно-здравноосигурителна каса един лекар-контрольор получава между 1000-1200 бруто заплата. Той отива на проверка в лечебно заведение, където колегите му получават 4-5 пъти по-голямо възнаграждение. Как този контрольор ще проверява някой, който взима много повече от него?", пита лекарят.

На въпрос има ли риск да спрат плащанията  към болници, ако не бъдат чути исканията на служителите в НЗОК, Генев обясни следното:

"Това са само предупредителни стачни действия. Така, че едва ли това ще се отрази тежко на заплащанията. Искам да обясня причините за протеста. Освен, очевидното повишение на цени на хранителни продукти, електроенергия, битови разходи и двуцифрена инфлация, съществуват и специфични причини. НЗОК от години е товарена чрез Закона за бюджета на касата с нови и нови дейности и функции. От началото на тази година трябваше да поеме експертизи на нови лекарства и медицински изделия".

По думите му Надзорният съвет не е пожелал да се срещне със служителите на касата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).