Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лекарите няма да предписват конкретен медикамент, сами ще го избираме
Автор: Екип Burgas24.bg 16:25 / 25.02.2016Коментари (6)1384
©
Скоро личните лекари вече няма да ни предписват конкретно лекарство. В рецептата ще записват международното име на съответния медикамент. Наш ще бъде изборът на коя фирма да бъде лекарството, което ще купим. Промяната предизвика сериозно недоволство, а според лекари тя крие опасности за пациентите, предаде Нова ТВ.

"Лекарят, предписвайки международно наименование, предписва група продукти са с различни търговски наименования. Пациентът може да си избере най-евтиното от тази група", обясни Николай Костов от Асоциацията на собствениците на аптеки.

На различните фирми са различни и цените. Според фармацевтите така ще можем да спестим пари. Лекарите обаче са против промяната.

"Немски автомобил е Мерцедесът, немски автомобил е и Трабантът. Но са различни, нали? Различните фирми ги произвеждат под различни наименования, но различните фирми произвеждат по различни стандарти и с различно качество", коментира д-р Гергана Николова.

Така, когато говорим за здраве, по-евтиното не означава най-доброто. Очаква се промените да влязат в сила от началото на април.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ХАХАХА.Сега вместо Джи питата ,аптекарите ще обикалят света .Ако им отрежат и капитационната сума за несвършена работа и за ненамиране след работно време ще има още повече ред в системата !
0
 
 
Ами много правилно - на всички е ясно по какви критерии и защо лекарите предписват конкретни лекарства. За да си вземат комисионите от търговските представители. Личният лекар пак може да препоръча най-добрата марка според него, но е добре хората да имат право на избор. А и все пак фармацевтите не са само продавачи и следва да могат да дават консултации за различните разновидности на дадено лекарство. В Щатите например даже в 90% от случаите лекарствата се забъркват в аптеката от аптекарите според предписаното от лекаря, а няма готови продукти с търговски марки, които да се продават, както у нас.
+1
 
 
Химия това е просто няма друга дума!
Aнонимен
на 25.02.2016 г.
+2
 
 
Ами как да са доволни лекарите. Нали търговските представители ще спрат да им бутат процента за предписване на лекарството, което представляват. И за сведение на госпожата Трабант и Мерцедес не са в една и съща група - по тази логика да сравним Мерцедес с Ламборгини или други подобни. Тук не става въпрос за качество, а за лични интереси.
Aнонимен
на 25.02.2016 г.
+1
 
 
кви са тия глупости , кой умник го измисли това ?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: