Лена Бориславова: Няма да отстъпим от идеята Рашков да оглави КПКОНПИ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
12:02 / 19.07.2022
690
Без убедително мнозинство, което да застане срещу корупцията и престъпността, от която страдаме всички ние, няма как да вървим наред. Това каза пред журналисти Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя в оставка Кирил Петков.

"Ние продължаваме да държим в рамките на този парламент да има приемане на закон за новата антикорупционна комисия и избирането на председател в лицето на Бойко Рашков, който е доказал своето желание и готовност да се бори срещу това, от което обществото страда – несправедливост, корупция, кражби“, каза Бориславова. 

Тя посочи, че "Продължаваме Промяната“ ще държи на това промените в антикорупционното законодателство да бъдат приети във варианта, в който вече са внесени в парламента, въпреки настояванията за редакция от страна на "Има такъв народ“. Бориславова увери, че формацията й няма да отстъпи и от предложението начело на антикорупционната комисия да застане настоящият министър на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков

"За нас най-важно е да намерим обединение около политики и желанието да прокараме някои реформи и промени, преди да се говори за постове. На този етап разговори за постове не е имало, а и не трябва да има“, каза тя за започналите вече разговори за нов кабинет в рамките на настоящия парламент. 

"Ще разчитаме на това да видим истински действия в Народното събрание, а не обещания на думи“, каза още Лена Бориславова

"Трябва да видим доказателство, че хората в управляващото мнозинство имат смелостта да застанат зад една антикорупционна реформа“, допълни тя. 

Лена Бориславова присъства на събитие в столичния Гранд Хотел София, на което организацията "Антикорупционен фонд“ (АКФ) представя годишен мониторингов доклад.

Виж коментарите (4)

Още по темата (748):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
28.07.2022 Тома Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).