Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лена Бориславова: Ще се опитаме да заставаме мъжки зад правилните решения
Автор: Екип Burgas24.bg 13:10 / 02.07.2022Коментари (9)1111
©
От днес започваме преговорите с БСП в сградата на Народното събрание, обяви началникът на кабинета в оставка на Кирил Петков Лена Бориславова в ефира на предаването "Седмицата" по Дарик радио.

По думите ѝ от ПП разбират изходните позиции, това, за което всеки се бори, но е настанало време "Продължаваме Промяната" да обсъди следващите стъпки с БСП и с "Демократична България", както и с всеки депутат от политическа сила, която желае да припознае заявените вече осем приоритета. 

Трябва да поемем отговорност, че тези битки ги водим заедно, трябва да започнем да координираме посланията си, да говорим в един глас и да се опитваме "да заставаме мъжки" зад правилните решения, независимо че понякога ни струват няколко гласа по-малко, заяви Лена Бориславова. Според нея повечето коалиционни партньори на "Продължаваме Промяната" са говорили на своите избиратели това, което искат да чуят, а не защото са вярвали, че решението и посланието им е правилно. Тя смята, че това има отношение към професионалната политика, която се страхува да взема революционни решения.

По думите на Бориславова важното е политиците да обясняват какво е правилното решение за бъдещето на България, а не да си играят със страховете на хората с предизборни цели. Тя даде за пример ситуацията около изгонването на руските дипломати и френското предложение за Република Северна Македония, което, по думите ѝ, дори не е било прочетено от някои народни представители. 

Очаквам по-ценностно и категорично поведение, заяви още тя.

По отношение на поуките за "Продължаваме Промяната" от изминалите седем месеца, Бориславова каза, че имат  нужда да поработят повече върху това да накарат хората да се чувстват разбрани и да чуят какво те имат да им кажат, повече срещи с професионални организации, граждани от различни населени места. 

Според мен се изисква много далновидност и много голяма смелост и почтеност, за да вземеш такъв ход, заяви Лена Бориславова по повод решението на Кирил Петков да се откаже от премиерския пост и да бъде номиниран Асен Василев за кандидат за премиер. Решение, с което казваш-  позицията не е важна, когато каузата е по-важна,  не мисля, че много хора могат да постъпят по същия начин, допълни Бориславова. 

По думите ѝ Кирил Петков е най-диалогичният човек и без него тази коалиция не би оцеляла и ден. Бориславова посочи, че вярва, че Петков е един от тези хора, които имат изумително умение да не позволяват емоцията и егото да застанат на пътя на правилните решения. 

Според Лена Бориславова не Корнелия Нинова е факторът, довел до решението за номинацията на Асен Василев за премиер. Решението на първо място дойде от самия Кирил Петков, след това беше обсъдено на емоционално заседание на Парламентарната група, което продължи повече от четири часа, като всеки осъзна какъв исторически избор прави една личност, посочи тя. 

По думите ѝ два месеца е продължил процесът, който е довел до решението за експулсиране на 70 руски дипломати, като в разговорите са присъствали  и представители на президентската институция.



Още по темата: общо новини по темата: 748
04.09.2022 »
10.08.2022 »
10.08.2022 »
29.07.2022 »
29.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
застанала си пред ръката на кирчо лъжеца,зурво.
-1
 
 
Пак ще повторя, външната политика на една държава трябва да е като закон за всички партии! Тя трябва да е в интерес на самата държава! Не в интерес на този или онзи! Няма вечни съюзници, има вечни интереси! Партии които получават финансиране от чужди посолства за да прокарват чужда политика, трябва да бъдат забранявани, а посолствата и посланиците на такава държава да бъдат изритване с як шут! Всички други икономически реформи, вътрешно политически проблеми и социални реформи, могат да се решават чрез дебати и гласувания! По отношение на външната политика, никакви компромиси!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: