Летище София купува 64 електрически автомобилa

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:08 / 11.03.2022
404
Столичното летище обяви поръчка за закупуване на 64 електрически автомобилa, съобщиха от пресцентъра на аерогарата. Летищният оператор "СОФ Кънект" подновява използваните до момента и вече остарели автомобили, които са необходими за всички летищни дейности. С новите превозни средства се подкрепя и прехода към икономика с ниски нива на въглеродните емисии.

Електрическите автомобили са предвидени за специфичните дейности в ежедневната работа на летището и са различни разновидности - автомобили, товарни микробуси, микробуси тип Ван и други, които ще бъдат използвани в услугите по наземно обслужване. Новите автомобили ще подобрят ефективността на работата, но също така са част от дългосрочната програма за въглеродна неутралност на летище София, информират от аеропорта.

"Грижата за природата е сред ключовите приоритети за нас. Работим по дългосрочна програма на въглеродна неутралност, като покупката на тези автомобили е част от усилията ни за устойчиво бъдеще", каза изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).